İlk Türk astronot Alper Gezeravcı için terfi töreni düzenlendi: Yeni rütbeleri takıldı
18:39, 28/08/2026, Cuma
IHA

Annesi Sıddıka Gezeravcı ve babası Ali Gezeravcı da evlatlarının sevincine tanıklık etti.
Tuğgeneralliğe terfi eden Türkiye’nin ilk astronotu Alper Gezeravcı, Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanlığı görevine atanmasının ardından düzenlenen törenle yeni rütbelerini taktı. Ailesi ve il protokolünün katıldığı törende Gezeravcı, Tuğgeneral rütbesini takarak yeni görevine resmi olarak başladı.
Tuğgeneralliğe terfi eden ilk Türk astronot Alper Gezeravcı, yeni rütbelerini taktı.
Merzifon 5. Ana Jet Üs Komutanı olarak atanan Alper Gezeravcı, düzenlenen rütbe terfi töreninde Tuğgeneral rütbelerini takmanın mutluluğunu yaşadı. Annesi Sıddıka Gezeravcı ve babası Ali Gezeravcı da evlatlarının sevincine tanıklık etti.
Törene, Amasya Valisi Önder Bakan, AK Parti Amasya Milletvekili Hasan Çilez, 15. Piyade Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Kemal Çakıroğlu ile protokol üyeleri de katıldı.

Gündem
205 general ve amiralin görev yerleri belirlendi: İşte isim isim liste

Gündem
Hava'da yeni komutan Dalkıran


Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.