|

İmar barışında geç kalmayın

Başbakan Yıldırım, imar barışı ile ilgili başvuruların 8 Haziran'da başlayacağını belirterek, vatandaşların müracaatlarını gecikmeden yapmalarını istedi. Yıldırım, "13 milyona yakın hanenin, işyeri, konut gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren imarla ilgili bu sorun son yaptığımız düzenleme ile tamamen ortadan kalkmış olacak" dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/06/2018 Salı
Güncelleme: 01:46 - 5/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Programda, sıfır atık, israf, tüketim kültürü ve çevre temalı tiyatro gösterisi sahnelendi. 
Gösteriyi sahneleyen çevre dostu çocuklar, Başbakan Yıldırım’a çiçek takdim etti.
Programda, sıfır atık, israf, tüketim kültürü ve çevre temalı tiyatro gösterisi sahnelendi. Gösteriyi sahneleyen çevre dostu çocuklar, Başbakan Yıldırım’a çiçek takdim etti.

ATO Congresium'da Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca düzenlenen Çevre Yatırımları Açılış Töreni'nde konuşan Başbakan Binali Yıldırım, imar barışının cuma günü başlayacağını söyledi.

Çevre, şehircilik, kalkınma, teknoloji, turizm, tarım, su kaynakları gibi konuların hayatın her safhasını etkilediğine dikkati çeken Yıldırım, çevre sorunlarının da ülkelerin kalkınma ve enerji politikalarına yön verdiğini ifade etti. Yıldırım, "Türkiye artık günlük değil, 20 yıl sonrasının planlamalarını yapıyor. İsraf inancımızda haramdır. Bu konuda artık daha bilinçli adımlar atıyoruz, sıfır atık projesine destek veriyoruz. Kaynaklarımızı yok etme hakkına sahip değiliz. Şehirlerimizi yaşanabilir kılmak için kesin kararlar almalıyız" dedi.

ŞER PLANLARINI BOZMAK İÇİN

Yıldırım, ülke olarak önemli bir seçime gidildiğini, milletin gelecek 5 yılını şekillendireceğini, yeni yönetim sisteminde değişikliğe gideceklerini ifade ederek, şunları söyledi: "Üzerimizde ortaya koyulmaya çalışılan şer planlarını bozmak içim güçlü Meclis ve güçlü liderliğe daha fazla ihtiyaç var. İnşallah bu seçimde milletimizim desteği ile yeni sistemin ilk cumhurbaşkanı olarak Recep Tayyip Erdoğan'ı seçeceğiz. İstikrar sürsün, Türkiye büyüsün, hedefimiz doğrultusunda güçlü Meclis ile de yolumuza devam edeceğiz. 24 Haziran’dan sonra Meclis’in rolü daha da artıyor. Çünkü artık yasaları Meclis yapacak."

BU BİR MİLAT OLACAK

İmar barışı düzenlemesine de değinen Yıldırım, "8 Haziran itibariyle imar barışıyla ilgili müracaatlar resmen başlıyor. Yönetmelik de bugün yarın yayınlanmış olur. Cuma gününden itibaren vatandaşlar e-devlet kapısından müracaatlarını yapabilecekler. Bulundukları şehrin Çevre Şehircilik Müdürlüklerine müracaat ederek de bu işleri yaptırabilecekler. 13 milyona yakın hanenin, işyeri, konut gibi büyük bir kitleyi ilgilendiren imarla ilgili bu sorun son yaptığımız düzenleme ile tamamen ortadan kalkmış olacak. Bu bir milat olacak. Bundan sonra da bu gibi teşebbüslere izin verilmeyecek" diye konuştu.

İşlemlerin 31 Ekim 2018'e kadar süreceğini belirten Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşlardan müracaatlarını geciktirmeden yapmalarını istedi.

#Binali yıldırım
#İmar Affı
6 yıl önce