|

İmralı’daki helikopteri engelledim

Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal, Akıncı Üssü davasında dinlendi. Ünal, İmralı Adası civarında kontrolsüz uçan helikopter görülmesi üzerine güvenlik birimlerinin ikaz edilerek tedbir alınmasının sağlandığını söyledi.

Osman Özgan
04:00 - 21/09/2018 Cuma
Güncelleme: 03:53 - 21/09/2018 Cuma
Yeni Şafak
​Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal
​Eski Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal

FETÖ’nün darbe girişiminin yönetim merkezi Akıncı Üssü’nde yaşananlara ilişkin davanın dünkü duruşmasında, dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı emekli Orgeneral Abidin Ünal müşteki olarak dinlendi. Moda Deniz Kulübü’nden Akıncı’ya getirilişini anlatan Ünal, kriz masası kurduklarını söyledi. Ünal, darbecilerin engellenmesine yönelik yürütülen faaliyetleri de sıraladı.

TEDBİR ALINMASINI SAĞLADIM

Bunların arasında, darbeci General Semih Terzi’nin 80’e yakın personelinin 2 adet nakliye uçakla Ankara’ya gelmesinin engellenmesi, Malatya’dan 4 F-16 savaş uçağının kalkışının engellenmesi, Dalaman meydanında suikastçı helikopterlere izin verilmemesi, Cumhurbaşkanının uçağının teröristlerce izlenmesinin olanaksızlaştırılması olduğunu söyleyen Ünal, İmralı Adası civarında kontrolsüz uçan helikopter görülmesi üzerine İmralı’daki güvenlik birimlerinin ikaz edilerek tedbir alınmasının sağlandığını da vurguladı.

DARBEYE KARŞI YAYINLANAN İLK BELGEDİR

Talimatı üzerine Eskişehir BHHM’den tüm hava birliklerine 5 maddelik direktif gönderildiğini ifade eden Ünal, “Bu direktif o gecenin darbeye karşı yayınlanan ilk ve tek yazılı belgesidir. Hava Kuvvetleri Komutanlığı, başlangıçtan itibaren ve gecikmeksizin Hava Kuvvetleri Komutanı yönetiminde emir komuta düzeni içinde darbenin önlenmesi için organize faaliyet başlatan tek kuvvettir“ dedi.


Emirleri dinlemedi

Abidin Ünal, darbe girişimi başladıktan sonra aradığı Akıncı Üssü komutanı Hakan Evrim’in emirlerine uymadığını söyledi. Ünal şunları söyledi: “Uçakların Akıncı meydanından kalktığını tahmin ederek üs komutanı Hakan Evrim’i aradım. Üçüncü teşebbüsümde telefonu açtı. Aramızda şöyle bir diyalog geçti. (Ünal: Bu uçaklar senin mi? /Evrim: Benim. Görevi ben verdim. Mecburum. /Ünal: Böyle bir mecburiyet yok. Havaya uçak kalkmayacağına dair size emir verildi. Derhal indir o uçakları) dedim ve anayasal suç işlediğini söyledim. ‘İndiremem. Durum bildiğiniz gibi değil. Benim hayatım da sizin hayatınız da tehlikede. Yanımdakiler de telefonu kapatmamı istiyor’ dedi ve telefonu kapattı. Sonraki aramalarda bir daha açmadı.”


Birlikte ayrılmayı planladı

Ünal, darbeci Akın Öztürk ile birlikte Akıncı koridorundaki görüntülerine ilişkin de konuştu. Ünal, “Akın Öztürk ikinci geldiğinde ‘Orgeneral Yaşar Güler ile geldik, kendisi dışarıda, gidiyoruz’ dedi. Akın Öztürk ile birlikte koridoru kat ederek çıktık. Üzerinde çok spekülasyon yapılan Akın Öztürk ile birlikte kamera görüntüsü bu ana ait görüntülerdir. Helikopter ile Akıncı’dan ayrılmayı başaramayan Akın Öztürk’ün bize ulaşarak, bizimle birlikte ayrılmayı planlamış olabileceğini tahmin ediyorum” diye konuştu. Ünal, ayrıca, sanıkların kendisine yönelik savunmalarına ilişkin, “İftira ve yalan rekoru kırdılar” dedi.

#FETÖ
#Akıncı üssü Davası
#Abidin Ünal
#Akın Öztürk
6 yıl önce