|

'İnadına' bölücü Demirtaş!

Ulusalcı ve sol çevreler ile bir kısım medyanın 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinde açıkça destek verdiği HDP, Türkiye Cumhuriyeti'ni bölmek için resmi çağrısını yaptı. DTK'nın dün yayınlanan 14 maddelik bildirgesinde, ülke genelinde kültürel, ekonomik, coğrafi yakınlıkları dikkate alınarak bir veya birkaç komşu şehri kapsayacak biçimde demokratik özerk bölgelerin oluşturulması çağrısı yapıldı. Beyaz Türklerin 'kahramanı' Demirtaş ise "Gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak" açıklaması yaptı.

Yeni Şafak
10:16 - 28/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 14:28 - 28/12/2015 Pazartesi
Diğer

Demokratik Toplum Kongresi'nin (DTK) Olağanüstü Genel Kurulu, Diyarbakır Kayapınar Spor Kompleksi'nde 500 kurum temsilcisi ve 501 delegenin katılımıyla yapıldı. 2 gün süren genel kurula DTK Eş Başkanları Hatip Dicle ve Selma Irmak, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ve Kamuran Yüksek, HDP Eş Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, HDK Eş Sözcüleri Ertuğrul Kürkçü ve Sebahat Tuncel, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan katıldı.



DTK terörü sahiplendi


Terörün sahiplenildiği bildiride ülke genelinde kültürel, ekonomik, coğrafi yakınlıkları dikkate alınarak bir veya birkaç komşu şehri kapsayacak biçimde demokratik özerk bölgelerin oluşturulması yer alırken tüm bu özerk bölgelerin ve kentlerin demokratik esaslarla seçilmiş meclisler ve meclisler içinden seçilmiş özyönetim organları tarafından Türkiye'nin yeni demokratik Anayasasının temel prensipleri çerçevesinde yönetilmesi gerektiği ileri sürüldü.



Teröristlerin faaliyetleri ile Kürtlerin demokratik taleplerini eşitleyen bildiride bazı il ve ilçelerde teröristlerin sözde 'özyönetim' ilanın halk tarafından alındığı savunuldu. Bölge genelinde terör örgütünün eylemlerini meşrulaştıran bildiride “Özünde kendi kendini yerelden yönetme, yerel demokrasiyi inşa etme talebi ve mücadelesidir" ifadelerine yer verildi.



Demirtaş'tan bölücü konuşma


HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Kayapınar Spor Salonu'nda iki gündür süren Demokratik Toplum Kongresi (DTK) Genel Kurulu'nun kapanış oturumunda yaptığı konuşmada, demokrasiden yana olduklarını savundu. Demirtaş, önce hendekleri ve teröristleri savundu sonra da ayrımcı ifadeler kullandı. Demirtaş'ın "Artık gelecek yüzyılda bir Kürdistan gerçeği olacak. Özerk bölgeleri de olacak belki devleti de olacak" sözleri dikkat çekti.



Terör örgütü PKK'nın hamisi DTK


PKK; Birleşmiş Milletler, NATO gibi uluslararası kurumlar ve birçok devlet tarafından terör örgütü olarak kabul ediliyor. ABD Hükümeti, PKK terör örgütüne, Yabancı Terörist Organizasyonlar listesinde yer vermektedir. ABD Dışişleri Bakanlığı 2003'te yaptığı açıklamada PKK'nın her ne isim altında olursa olsun terör örgütü olarak kabul edildiğini açıklamıştı.



Demokratik toplumların terör örgütü olarak kabul ettiği PKK'nın gerçekleştirdiği terörist faaliyetler DTK tarafından sahiplenildi. Hendekler kazılması, eğitim kurumlarının ateşe verilmesi ve sivillerin hedef alınmasını demokratik bir mücadele olarak gören DTK, devletin vatandaş için aldığı güvenlik önlemlerini ise baskı olarak niteledi.





#PKK
#terör örgütü
#HDP
#Demokratik Toplum Kongresi
#DTK
#Emine Ayna
#Kamuran Yüksek
#Diyarbakır Kayapınar Spor Kompleksi
#Selahattin Demirtaş
#Figen Yüksekdağ
8 yıl önce