|

İnandı’nın iddianamesi kabul edildi

MİT’in Kırgızistan’da yakalayıp Türkiye’ye getirdiği FETÖ’nün Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi.

00:00 - 28/07/2021 Çarşamba
Güncelleme: 06:03 - 28/07/2021 Çarşamba
Yeni Şafak
Orhan İnandı
Orhan İnandı
ABDULLAH SARİCA

MİT’in Kırgızistan’da yakalayıp Türkiye’ye getirdiği FETÖ’nün Orta Asya sorumlusu Orhan İnandı hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianame, Ankara 23. Ağır Ceza Mahkemesi’nce kabul edildi. İnandı’nın “silahlı terör örgütü yöneticiliği” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenen iddianamede, FETÖ’nün Kırgızistan’daki yapılanmasıyla ilgili detaylı bilgiler yer aldı. Kırgızistan’ın, FETÖ’nün dünya genelinde en iyi örgütlendiği ve en kuvvetli olduğu ülkelerin başında geldiğine dikkat çekilen iddianamede, FETÖ’nün ülkedeki eğitim kurumlarıyla siyasi nüfuz elde ettiği vurgulandı.

DOSYADA 8 TANIK İFADESİ VAR

  • Orhan İnandı ile ilgili ByLock tespitinin de yer aldığı iddianamede, İnandı’nın 2 bin 158 kez giriş yaptığı ByLock’ta 13 arama gerçekleştirip 1206 e-posta alıp gönderdiği belirtildi. İnandı’nın, FETÖ’nün sözde Orta Asya sorumlusu olduğuna ilişkin 8 tanık beyanı bulunan iddianamede, İnandı için şu tespitler yapıldı:
    “Örgütün Kırgızistan’daki yapılanmasını ve koordinesini sağladı. Belirli zaman aralıklarında Pensilvanya’da örgüt elebaşı Fetullah Gülen ile görüştü. Firari örgüt üyelerini sakladı, mensuplarına para yardımı faaliyetlerini organize etti. Türkiye’den kaçan üst düzey örgüt mensuplarının vatandaşlık alması için Kırgızistan’da çalışmalar yürüttü.”
#Orhan İnandı
#Fetullah Gülen
#FETÖ
#Türkiye
#Kırgızistan
3 yıl önce