|

İnfazın videosu var

Washington Post, Türkiye’nin elinde Cemal Kaşıkçı’nın S. Arabistan konsolosluğunda öldürüldüğünü kanıtlayan ses ve görüntüler olduğunu yazdı. Gazete bu bilgiyi Amerikalı yetkililere dayandırdı.

Haber Merkezi
04:00 - 13/10/2018 Cumartesi
Güncelleme: 02:31 - 13/10/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı
Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı

ABD’nin önemli gazetelerinden Washington Post, bazı Türk yetkililerin ABD’li yetkililere, “Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın öldürüldüğü sonucunu destekleyen ses ve görüntü kayıtlarına sahip olduklarını” söylediğini yazdı. Washington Post’ta, “Türkler ABD’li yetkililere, Kaşıkçı’nın öldürüldüğü sonucunu destekleyen ses ve görüntü kayıtlarına sahip olduklarını söyledi” başlığıyla yayımlanan haber, Kaşıkçı olayına yeni bir bakış açısı getirdi. Adı açıklanmayan bazı Amerikalı ve Türk yetkililere dayandırılan haberde, Türk Hükümetinin, Kaşıkçı’nın İstanbul’daki Suudi Arabistan Başkonsolosluğunda öldürüldüğünü kanıtlayan kayıtlara sahip olduğunu Amerikan tarafına ilettiği bildirildi. Haberde yetkililerin, “Kayıtlar, bir Suudi güvenlik timinin, 2 Ekim’de konsolosluğa girişinden sonra Kaşıkçı’yı resmi bir belgeyi almak üzere gözaltına aldığını, daha sonra öldürüp vücudunu parçalara ayırdığını gösteriyor” şeklindeki ifadelerine yer verildi. Aynı yetkililerin ifadelerine göre olayla ilgili ses kaydının, Kaşıkçı’nın ölümünden Suudi güvenlik timinin sorumlu olduğunu ikna edici bir şekilde ortaya koyduğu belirtildi. Haberde bir yetkilinin, “Onun (Kaşıkçı’nın) sesini ve Arapça konuşan diğer adamların seslerini duyabiliyorsunuz. Onun nasıl sorgulandığını, işkenceye maruz kaldığını ve daha sonra öldürüldüğünü duyabiliyorsunuz” şeklindeki sözleri de yer aldı.


CNN televizyonu da benzer bir iddiayı izleyicileri ile paylaştı. İddialarını yabancı bir istihbarat servisi yetkilisine dayandıran CNN, heberinde “Kaynağımıza, Batılı bir istihbarat ajansı tarafından aktarılan kanıtlar, konsolosluğun içinde darp ve mücadele olduğunu gösteriyor. Kaynak, Kaşıkçı’nın öldüğü ana dair kanıtlar da olduğunu söyledi” ifadelerine yer verdi.

#Suudi Arabistan
#Cemal Kaşıkçı
#İnfaz
6 yıl önce