|

İngiliz Bakan'a 'özür' sorusu

Türkiye'yi ziyaret eden İngiliz Bakan Johnson'a Çavuşoğlu ile ortak toplantısı sırasında zor bir soru soruldu. Toplantıda bir gazeteci, geçtiğimiz aylarda İngiltere'de yapılan yarışmada 'Türkiye ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a hakaret şiiriyle' birinci olan Johnson'a 'Özür dileyecek misiniz?' diye sordu.

Yeni Şafak
15:13 - 27/09/2016 Salı
Güncelleme: 12:23 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Bakan Çavuşoğlu ve İngiltere Dışişleri Bakanı Johnson, Dışişleri Bakanlığı'nda düzenledikleri ortak basın toplantısında gündeme ilişkin soruları cevapladı.



İngiliz Bakan Johnson, 4 ay önce Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik sarfettiği çirkin ifadelerle ilgili özür dileyip dilemeyeceği sorusu üzerine, "Bu hiçbir şekilde, çok detaylı konuşmalarımızda dile getirilmedi. Son 2 gündür Türkiye'de son derece detaylı görüşmeler gerçekleştiriyoruz. Çok faydalı görüşmeler yaptık. Bir araya geldiğim kişiler, Birleşik Krallık'ın buraya gelmesinin Türkiye'ye, Türkiye'nin demokrasisine olan taahhütümüzün bir göstergesi olduğunun farkında. Bu bence son derece önemli. Bununla ilgili olarak şaşırdığımı ifade etmem gerekiyor ama kimse bunu dile getirmedi, ta ki sen bunu dile getirene kadar" ifadelerini kullandı.



Johnson, geçtiğimiz aylarda bir derginin yarışmasına katılmış ve yazdığı hakaret şiiriyle birinci seçilmişti.



Çavuşoğlu: Münbiç'te sözünü dinlemeyen YPG'yi Rakka'ya götüremezsin





#Boris Johnson
#İngiltere
#Cumhurbaşkanı
#Recep Tayyip Erdoğan
8 yıl önce