|

'İnin milletin sırtından'

SP lideri Kutan, hükümeti "milletin sırtından inmeye" çağırarak, "Millet erken seçimde bu hükümetin alternatifini bulur" dedi. Kutan, Bayındırlık Bakanı Aydın'ın istifa etmesini istedi.

Yeni Şafak
00:00 - 5/09/2001 Çarşamba
Güncelleme: 17:24 - 2/06/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan, hükümetin istifa etmesi gerektiğini belirterek, "Ülkemiz bu hükümeti taşımaya mecbur ve mahkum değildir. Hükümet milletin sırtından inmelidir" dedi. Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın istifa etmesini de isteyen Kutan, Anayasa değişikliği konusunda ise 37 maddelik uzlaşılan paketin getirilmesi halinde destek vereceklerini açıkladı.



Kutan, SP Genel Merkezi'nde düzenlediği basın toplantısında krizin sorumlusunun 55, 56. ve 57. hükümetler ile DSP, ANAP ve MHP olduğunu ifade ederek, "Siyaset üzerinde baskı uygulayan güç odakları alternatifsizlik bahanesiyle ülkemizi bu hükümete mahkum etmek istiyorlar. Ülkemiz bu hükümeti taşımaya mecbur ve mahkum değildir. Hükümet milletin sırtından inmelidir" diye konuştu.



Kriz ekonomik değil siyasi


Ülkede yaşanan krizin ekonomik kriz değil siyasi kriz olduğunu dile getiren Kutan, "Bu krizden çıkmanın ilk şartı yurtiçinde ve yurtdışında vatandaşa güven veren bir hükümetin kurulmasıdır. Hükümet ortaklarına sesleniyorum. Halka yapabileceğiniz bir tek iyilik kalmıştır. Biz bu işi beceremedik diyerek halktan özür dilemek ve hükümetten çekilmektir. Yapılacak erken seçimde halkımız en iyi hükümet alternatifini bulacaktır" dedi.



Türkiye'deki soygun ve vurgun ile ekonomik çöküntü arasında ilişki bulunduğunu ifade eden Recai Kutan, "Bayındırlık Bakanlığı'nda ciddi bir operasyon yürütülüyor. Bakanlığın üst düzey bürokratları tutuklandı. Soruşturmanın sağlığı bakımından ve etik açıdan Koray Aydın istifa etmelidir" diye konuştu.



Anayasa değişikliği


Anayasa'nın 37 maddesinin değiştirilmesi konusunda Anayasa Uzlaşma Komisyonu'nda uzlaşma sağlandığını hatırlatan Kutan, "Üzerinde çalışılan ve uzlaşılan 37 maddelik paket getirilirse buna destek veririz. Ancak değişik iddialar vardır. 11 maddelik ayrı bir paketin getirileceği söyleniyor. Bu maddeleri görmeden bir karar vermemiz sözkonusu değildir. Ancak demokratikleşme ve insan hakları yolunda atılacak adımlara destek oluruz" dedi.



#Saadet Partisi
#Recai Kutan
#Bayındırlık Bakanı Koray Aydın
#İstifa etmeli
23 yıl önce