|

İnsanlık düşmanları

Terör örgütü PKK, dün karne heyecanı yaşayan çocuklara yönelik bombalı saldırısıyla gerçek yüzünü bir kez daha gösterdi. İnsanlık düşmanları, utanç tarihlerine yeni bir kalleşlik daha yazdı. Kan emici vampirler bugüne dek okul, yurt, dershane, Kur’an kursu, hastane bombaladı, cami yaktı; tarihi eserleri harap etti. En büyük zararı ise 'özgürlük' vaat ettiği Kürt halkına verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/01/2016 Cumartesi
Güncelleme: 09:13 - 23/01/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

İslam ve insanlık düşmanı PKK'lı teröristlerin dünkü hedefi, karne heyecanı yaşayan çocuklar oldu. Vahşette hiçbir sınır tanımayan örgüt, kan donduran eylemine adres olarak bu kez Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde 2 bin 500 öğrencinin eğitim gördüğü Çelebi Eser Ortaokulu'nu seçti. Okul bahçesinde karne almak için bekleyen öğrencilerin bulunduğu alana, PKK'lılarca el yapımı patlayıcı (EYP) atıldı. Sabah saat 08.24'te meydana gelen olayda, bahçe duvarının ardından atılan bombanın patlaması sonucu 5 öğrenci yaralandı, okulun bazı camları kırıldı. Patlama nedeniyle büyük panik yaşayan öğrenciler, okul bahçesinden dışarıya kaçmaya çalıştı. 112 Acil Servis ekipleri gelene kadar yaralı öğrencilere ilk müdahale öğretmenleri tarafından yapıldı. Yaralı çocuklar ambulansla Selahaddin Eyyübi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Öğrencilerin kırılan cam parçalarının isabet etmesi sonucu yaralandığı ve basınç etkisiyle kulak zarlarında hasar olduğu belirtildi. Saldırının ardından polis teröristleri yakalamak için geniş çalışma başlatırken, patlamadan bir süre sonra okuldaki çocuklara karneleri dağıtıldı.





VAHŞETTE HİÇBİR SINIR YOK


Dünkü okul saldırısı, terör örgütü PKK'nın bugüne kadar gerçekleştirdiği insanlık dışı eylemleri bir kez daha gündeme getirdi. PKK bugüne kadar kadınlar ve çocuklar başta olmak üzere çok sayıda sivil vatandaşı katletti; okul, yurt, dershane, Kur'an kursu, hastane bombaladı, cami yaktı; bölgedeki tarihi eserleri harap etti. Sürekli kepenk kapattırılan esnafın ekmek tekneleri tarumar oldu, okula gidemeyen çocuklar dağa kaçırıldı, yaşlılar çatışmalarda canlı kalkan yapıldı. PKK'lıların saldırılarından en fazla etkilenen kesim ise PKK'nın 'özgürlük' kazandıracağını iddia ettiği Kürt halkı oldu. İşte, tarihinde kan ve vahşetten başka bir sahne bulunmayan PKK'nın eylemlerden sadece birkaçı...







Anne ve bebek vurmayı iyi bilirsiniz


* 8 Kasım 1984'te PKK'lı bir grup, Siirt-Eruh'taki Karageçit Köyü'nde 2 evi bombaladı. 5 kadın, 4 çocuk hayatını kaybetti.


* 20 Ağustos 1987'de Mardin-Dargeçit'te PKK'lılar Şehmus Arık'ın evini bastı. Kalaşnikoflarla katliam yapan PKK'lılar 2'si kadın, 3 çocuğu öldürdü. 4 aylık Hamza bebek, kurşunu yediğinde beşikte uyuyordu.


* 10 Mayıs 1988'de Mardin'in Nusaybin ilçesinde 15 vatandaşı öldüren PKK 6 çocuğa da acımadı. Kız bebeklerden birisi beşiğinde uyurken vahşice katletti.


* 9 Temmuz 1989'de Diyarbakır'ın Hani ilçesinin Kırım Köyü'ne baskın düzenleyen PKK'lı teröristler 3 yaşındaki bir kız çocuğunu öldürdü.


* 24 Aralık 1989'da Hakkari'nin İkiyaka Köyü'ne baskın düzenleyen teröristler en kanlı çocuk katliamına da imza attı. PKK bu köyde 13 çocuk, 6 kadın, 3 erkeği öldürdü. Teröristler anneleriyle birlikte yer yatağında uyuyan çocukları da hiç gözlerini kırpmadan taradı.


* Ağustos 1992'de Diyarbakır'ın Lice ilçesine sivil vatandaşlara saldıran PKK kundaktaki bir bebeği de makineli tüfekle taradı.


* 22 Ocak 1987'de PKK, Hakkâri'nin Uludere İlçesine bağlı Ortabağ köyünde soba içine koyduğu bombalarla 8 köylüyü öldürdü.


* 22 Şubat 1987'de PKK'lılar Şırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Taşdelen köyüne saldırdı. 14 kişi öldürüldü, 6 kişi yaralandı.


* 7 Mart 1987'de PKK Mardin'in Nusaybin ilçesi Açıkyol Köyü'nde 6'sı çocuk 8 kişiyi öldürdü.





* 20 Haziran 1987'de PKK, Pınarcık köyü katliamını gerçekleştirdi. Mardin-Ömerli'de 6'sı kadın, 16'sı çocuk 30 kişi öldürüldü.


* 9 Temmuz 1987'de Mardin-Midyat'taki katliamda 16'sı çocuk, 31 kişi öldürüldü.


* 19-20 Ağustos 1987'de PKK, Eruh'taki Kılıçkaya köyüne saldırdı. Çoğu çocuk ve kadın olmak üzere 23 kişi öldürüldü.


* 21 Eylül 1987'de PKK Şırnak'ın, Güneyce Köyü'nde 2'si hamile 5 kadın, 4'ü çocuk 11 kişiyi katletti.


*9 Mayıs 1988'de Mardin, Nusaybin ilçesinin, Taşköy Balminin mezrasına baskın düzenleyen PKK'lılar 8'i çocuk, 2'si kadın 11 kişiyi öldürdü. Saldırıda saldırıyı düzenleyenlerin rehin aldıkları


3 çocuğu da öldürdü.


* 26 Kasım 1989'da PKK, Yüksekova'daki İkiyaka köyünde 28 kişiyi öldürdü.


* 12 Aralık 1989'ta PKK, Mardin'in Merkez ilçesi olan Cevizlik köyüne yolcu taşıyan minibüse ateş açtı. Ateş sonucunda 6 kişi öldü, 1 yaşındaki bir bebek ile 3 kişi ağır şekilde yaralandı.


* 10 Haziran 1990'da Şırnak'ın Çevrimli Köyü'ne saldıran PKK 27 sivili katletti. Teröristlerin öldürdüğü 27 kişinin 11'i ise çocuk.


* 11 Haziran 1990'da Şırnak'ın Güçlükonak ilçesinin Çevrimli Köyüne PKK'lılar saldırdı; 12'si çocuk, 7'si kadın 27 kişi öldü, 6 kişi yaralandı.


* 22 Ekim 1993'de PKK Siirt'te 13'ü çocuk 9'u kadın olmak üzere 22 vatandaşı katletti.


* 24 Temmuz 1994'de Van'da Atabinen Köyü'nü basan PKK'lılar 6 kadını yataklarında katletti. Annelerinde yanında uyuyan 3 bebek de öldürüldü.


* 24 Temmuz 1995'te Van-Gürpınar'da evleri roket atışına tuttu. Teröristler 7'si kadın ve çocuk, 12 kişiyi öldürdü, 13 kişiyi ağır yaraladı.


* 10 Haziran 1990'da Şırnak-Güçlükonak'taki Çevrimli Köyünü basın PKK'lılar 12'si çocuk, 7'si kadın ve 4'ü korucu 27 kişiyi evlerinde yakarak katletti.


* 30 Ekim 1993'te Erzurum'un Pasinler ilçesinde Çiçekli köyüne giren teröristler mevlit okutulan evi bastı. 6 kişi katledildi.


* 21 Ocak 1994 tarihinde, Mardin'in Savur ilçesine bağlı Ormancık ve Akyürek köylerine roket ve gaz bombalarıyla saldıran PKK, 11'i çocuk 21 kişiyi katletti.



Müslümanlar hedef


* 21 Mayıs 1987'te PKK Diyarbakır'ın, Lice ilçesinde Yolçatı Köyü'nde köy öğretmeni Asım Özen ve köy İmamı Mehmet Bayram'ı öldürdü.


* 16 Nisan 1990'da Elazığ'da 4'ü öğretmen, 5 kişi PKK militanları tarafından öldürüldü.


* 29 Mart 1988 Siirt'in Eruh ilçesinin Yağızoymak köyünde PKK'lılar 9 çobanı boğarak öldürdü.


* 22 Mart 1990'ta Elazığ'da PKK'lılar tarafından kaçırılan 9 mühendis öldürüldü.


* 23 Nisan 1996'da PKK'lılar Kahramanmaraş'ın Ekinözü ilçesinde ilkokulda görev yapan 3 öğretmeni kurşuna dizdi.


* 4 Kasım 1994 tarihinde, Mardin'e 40 km uzaklıktaki Savur ilçesinde yol kesen PKK'lı teröristler, arabadan indirdikleri 4 öğretmeni kurşuna dizerek katletti.


* 28 Nisan 1991 tarihinde, Bingöl'ün Solhan ilçesindeki öğretmenevi lokalini basan PKK'lı teröristler 4 memuru öldürdü, 5 kişiyi yaraladı.



Okulları yaktılar


* 21 Ocak 2015'te Van'ın İpekyolu ilçesinde özel bir okulu bombalayan teröristler, sınıfta hasar oluşturdu.


* 21 Aralık 2015'te Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde bulunan Vehbi Koç İlkokulu'na baskın yapan yüzleri maskeli teröristler, hazırladıkları el yapımı bombaları ve molotofları sınıflara attı. Bir süre sonra okul alevlere teslim oldu.


* 16 Ocak 2016'da PKK'lı militanlar Diyarbakır'ın Bağlar İlçesi'nde bulunan 1200 öğrencinin eğitim gördüğü Nuri Zekiye Has Ortaokulu'na molotofkokteyli ile saldırdı, binayı ateşe verdi.


* 25 Aralık 2015'te Şırnak'ın Cizre ilçesi Sur Mahallesi'nde PKK'lıların açtığı ateş sonucunda üç aylık Miray bebek ile dedesi Ramazan İnce öldü. Anne ise yaralandı.



Camide katliam


* 11 Haziran 1992'de PKK militanları Bitlis'in Tatvan ilçesinde bir minibüsün yolunu kesti. Durdurulan minibüsteki 13 kişi kurşuna dizildi.


* 25 Haziran 1992'de Susa katliamı olarak kayıtlara geçen olayda, PKK'lılar Silvan'ın Yolaç köyünde camide namaz kılan vatandaşları dışarı çıkardı. 10 kişiyi kurşuna dizerek öldürdü.


* 1 Ekim 1992'de PKK, Bitlis'in Cevizdalı köyüne baskın düzenledi. Saldırıda, çocuk ve kadınların aralarında bulunduğu 30 kişi öldürüldü, 25 kişi de yaralandı.


* 5 Ekim 1993'te Hakkari, Siirt ve Batman'daki köylerde 22 ev ateşe verildi. 35 kişi öldürüldü, 10 kişi yaralandı.


* 14 Eylül 2015'te PKK Cizre'de Kur'an kursu ile öğrenci yurtlarını taradı. Sur'daki tarihi Fatihpaşa Camii'nde yangın çıktı.



Tam bir vahşet




Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Bağlar'da karne dağıtımı sırasındaki çocukların üzerine teröristlerce bomba atılmasını “Bu tam bir vahşet" ifadesiyle yorumladı. Daha önce de okullara saldırılar yapıldığını, yeni eylemler olabileceğine yönelik alınan istihbarat sonrası Cizre ve Silopi'de okulların tatil edildiğini hatırlatan Avcı, “Sadece bu olayı değil, bugüne kadar gerçekleşen terör eylemlerinin hepsini şiddetle kınıyoruz" dedi. Karne dağıtım törenine katıldığı Beykoz'daki Güzelcehisar İlkokulu'nda açıklama yapan Avcı, sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre ve Silopi'deki öğrencilerden özellikle 8. ve 12. sınıftakilerin komşu illerde ya da bulundukları bölgelerdeki pansiyonlu okullarda hızlandırılmış eğitime tabi tutulacağını anlattı. Avcı, “Pansiyonu olan okullarda misafir edilerek yoğun bir telafi eğitiminden geçirilecekler, kendi öğretmenleriyle yapacaklar. Onlar bu sömestr tatilinde biraz çalışacaklar" diye konuştu.



Gereği yapılacak




Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Diyarbakır'da çocuklara saldırının kabul edilemez bir vahşet olduğunu belirterek, “Dünyanın hangi ülkesinde böyle bir eylemi yapan terör örgütüne karşı toleranslı bir yaklaşım olabilir? Bu tür vahşi eylemlere karşı elbette gereği yapılacaktır" dedi. Cuma namazını Sultanahmet Camii'nde kılan Bakan Bozdağ, namazın ardından Bakan Yardımcısı Bilal Uçar ve Bakanlık Müsteşarı Kenan İpek'le terör saldırısını yaşandığı alana karanfil bıraktı. Sultanahmet saldırısında hayatını kaybedenler için taziye dileklerini ileten Bozdağ, Türkiye'nin terörle etkin şekilde mücadele ettiğini, ancak bazı Batı ülkelerinin, PKK'ya destek verdiğini anlattı. Bozdağ, "PKK, pek çok kanlı eyleme imza atarken, pek çok Batı'lı ülke tarafından değişik boyutlarda destek alması büyük bir yanlışlıktır. STK'larla, başka yönlerle bugün pek çok ülkede PKK terör örgütü hem finans temin etmekte, hem terörist devşirmektedir" diye konuştu.




#pkk
#Çelebi Eser Ortaokul
#terör
8 yıl önce