|

İnsanlık suçu

Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önüne gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri, Cemal Kaşıkçı'nın kaybolmasının “insanlık suçu” olduğunu belirtti.

Haber Merkezi
04:00 - 9/10/2018 Salı
Güncelleme: 04:39 - 9/10/2018 Salı
Yeni Şafak
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması ile ilgili eylem yaptı. Eylemde Nobel ödüllü gazeteci Tevekkül Karman, Demokratik Devrimler Arap Meclisi adına bir konuşma yaptı.
Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önünde Suudi gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın kaybolması ile ilgili eylem yaptı. Eylemde Nobel ödüllü gazeteci Tevekkül Karman, Demokratik Devrimler Arap Meclisi adına bir konuşma yaptı.

Washington Post Yazarı Cemal Kaşıkçı'nın, 2 Ekim'de evlilik işlemleri için gittiği ve bir daha çıkmadığı Suudi Arabistan Başkonsolosluğu önündeki bekleyiş devam ediyor. Levent'teki başkonsolosluk binasının önüne gelen sivil toplum kuruluşları temsilcileri ellerinde Kaşıkçı'nın fotoğrafının olduğu dövizler taşıdı. Nobel ödüllü gazeteci Tevekkül Karman, Demokratik Devrimler Arap Meclisi adına yaptığı açıklamada, Cemal Kaşıkçı'ya yapılanlar hakkında kesinlikle susmayacaklarını belirtti.

İŞBİRLİKÇİLER SORGULANMALI

Cemal Kaşıkçı'nın kaçırılmasının çok büyük bir insanlık suçu olduğunu vurgulayan Karman, şöyle konuştu: "Biz Demokratik Devrimler Arap Meclisi olarak bu cürmü kınıyoruz ve bununla alakalı bütün mes’uliyeti Suudi Arabistan rejiminin istihbaratına yüklemekteyiz. Bu eylem kesinlikle bir tahkikattan geçmeden kabul edilemeyecek ve bu tahkikatın uluslararası bir mahkeme seviyesinde, uluslararası mahiyette yapılması gerekiyor. Bununla alakalı bütün sorumlular, bütün işbirlikçiler soruşturulmalı ve hiçbir şekilde suçlarından ve sonuçlarından kaçmamaları gerekiyor. Artık canilerin bu sorumluluklarından kaçmamalarının vakti geldi. Bundan sonra da herhangi bir kaçışı kabul etmeyeceğiz." Karman, "Kaşıkçı, eğer tutukluysa ani bir şekilde bırakılmasını talep ediyoruz" dedi.

ERDOĞAN'A GÜVENİYORUZ

Arap Baharı Devrimlerini Savunma Meclisi Başkan Yardımcısı Eymen Nur da Meclis olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a güvendiklerini belirterek, şöyle konuştu: "Ümmetin lideri Recep Tayyip Erdoğan'a sonsuz güvenimiz ve inancımız var. Biz Recep Tayyip Erdoğan'ın, arkadaşımız Cemal Kaşıkçı'nın akıbeti hakkında bütün bilgileri son derece şeffaf bir şekilde açıklayacağına inanıyoruz."

ENDİŞE EDİYORUZ

MAZLUMDER Genel Başkanı Ramazan Beyhan, şöyle konuştu: "Cemal Kaşıkçı bu kapıdan içeri girmiş ama çıkışı henüz belgelenmemiştir. Cemal Kaşıkçı en azından burada mazlumdur. Hayatından ciddi bir şekilde endişe ediyoruz çünkü bu konuda kesin bir bilgi vermekten kaçınıyorlar. Eğer burada işkence ve kötü muameleye tabi olmuşsa bu bir insanlık suçudur, eğer hayatına kastedilmişse bu taammüden, pusu kurarak, tasarlayarak adam öldürmektir." Kaşıkçı'nın Amerikalı gazeteci arkadaşı Mohamed Okda ise “Cemal Kaşıkçı'ya tam olarak ne olduğunu öğrenmek istiyoruz” dedi.

#Cemal Kaşıkçı
#Suudi Arabistan
5 yıl önce