|

Instagram'da 'bir alana bir bedava' vurgunu

İnternet üzerinden yaptıkları sahte satışlarla sık sık gündeme gelen dolandırıcıların yeni adresi sosyal medya oldu. Dünyanın bir numaralı fotoğraf paylaşım sitesi Instagram üzerinden yapılan sahte satışlardaki dolandırma hikayelerine her gün onlarcası ekleniyor. Son olarak açtıkları hesap üzerinden kıyafet satan iki kişi "bir alana bir bedava" kampanyası düzenledi. pinkbutik_dünyasi isimli hesap üzerinden siparişleri alan ve paralarını da havale yaptıran S.T ile E.C. isimli zanlılar ortadan kayboldu.

Yeni Şafak
09:59 - 23/02/2016 Salı
Güncelleme: 13:11 - 23/02/2016 Salı
Yeni Şafak

Dünyanın en çok kullanılan fotoğraf ve video paylaşım sitesi Instagram dolandırıcıların ilgi odağı haline gelmeye başladı. Özellikle giyim ve ek tekstil ürünlerinin yoğun bir şekilde satıldığı Instagram'da her gün yeni bir dolandırıcılık olayı yaşanıyor. Ünlü markaların da bu şekilde satış yapmasının sağladığı güvenle Instagram üzerinden alış veriş yapan birçok insan mağdur edildi.



Son olarak giyim satışı yapılan "pinkbutik_dünyasi" adlı hesap "bir alana bir bedava ürün kampanyası" yaparak çok sayıda kişiden sipariş aldı. Ünlü simaların fotoğraflarını kullanarak sözde satışın ücretlerini de hesaplarına yatırtan S.T. ve E.C. isimli dolandırıcılar ürünleri müşterilere göndermeden ortadan kayboldu.



Mağdurlar, ödemeyi S.T. isimli şahsın banka hesabına gönderdiğini, siparişleri ise E.C. adlı kadının aldığını söyledi.



Dolandırılan vatandaşlar, birbirleriyle irtibata geçip dolandıran kişilere ulaştığını ancak sonuç alamadığını belirtti. Önce harç parası için yaptıklarını, paraları iade edeceklerini söyleyen dolandırıcılar, sonra vazgeçtiler ve para iadesi yapmadılar.



Dolandırıcılar sosyal medya üzerinden hesap bilgilerini alıyor ama karşılığında birşey vermiyor. Kartınızdan ne çekileceği, hesap bilgileriyle neler yapılacağı tamamen dolandırıcıların insafında oluyor. Buna bağlı olarak uzmanlar, vatandaşları sosyal medyada alışveriş yaparken, dolandırıcılara karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.


#Instagram
#sosyal medya
#dolandırıcı
#dikkat
#pinkbutik_dünyasi
#topshoptox
8 yıl önce