|

İntikam alınacak

Türkiye, PKK’lı teröristlerin vahşice katlettiği Nurcan Karakaya ile 11 aylık bebeği Bedirhan Mustafa’yı gözyaşları ve büyük öfkeyle uğurladı. Bedirhan’ın tabutunu taşıyan asker ile polisler, cenazeye katılan binler ve tüm Türkiye, “İntikam” sözü verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/08/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:32 - 2/08/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’yı en zor gününde Başkan Erdoğan da yalnız bırakmadı.
Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’yı en zor gününde Başkan Erdoğan da yalnız bırakmadı.

Yüksekova’da, PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının sivil aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu hayatını kaybeden Nurcan Karakaya ve 11 aylık Bedirhan Mustafa Karakaya son yolculuklarına uğurlandı. Eşini ve “Cennet kokulum” dediği oğlunu kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’nın törende oğlunun yastığına sarılması yürekleri dağladı. Karakaya, saldırı öncesinde yaşadıklarını da anlattı. Karakaya, “Biz bebek katili değikiz ama çocuğumun ve eşimin kanını yerde bırakmayacağız” dedi.

VATAN SAĞOLSUN

Karakaya, “Vatan sağ olsun. Vatan için iki can parçamı verdim, hediye ettim. Devletimiz de en kısa zamanda intikamını alacaktır” ifadelerini kullandı. Karakaya, “Sürpriz bir ziyaret yapmış, 2 saat oturduk birlikte. 15 dakika sonra da indi zaten, 15 dakika sonra patladı” diye konuştu.


İÇİNE DOĞMUŞ

Görüşmede neler konuştuklarının sorulması üzerine Karakaya, şunları kaydetti: “Özlediği için çıktı, oğlum da beni özlediği için çıktı. Zaten sabah çıkarken ‘Hakkını helal et’ demişti. ‘Saçma sapan konuşma, geleceksen gel gelmeyeceksen kal evde’ dedim. ‘Oğlun seni özledi’ dedi. Oğlum dün bayağı öptü, sarıldı. Vedalaşırken normalde ağlamazdı, umarcasına ağladı, demek ki içine doğmuş yavrumun. Allah ikisinin de mekanını cennet etsin. Vatanımız sağ olsun.”


EVLAT KATİLİ DEĞİLİZ

“Vatan sağolsun” diyen Karakaya, şunları söyledi: “Diyecek fazla bir şeyimiz yok. İki canımız vardı, ikisini de vatan için feda ettik. Allah milletimize, devletimize, askerimize, polisimize zeval vermesin. Biz bebek katili değiliz ama çocuğumun ve eşimin kanını yerde bırakmayacağız. Biz evlat katili değiliz. Gelip benden sorsalardı ama çocuğumdan eşimden sormuşlar.”

ÇOCUĞUMA DOYAMADIM

Karakaya, “Devletimiz çok büyük. Allah devletimize zeval vermesin. Eşim de bu devletin, bayrağımızın altında şehit olduysa ne güzel, ne mutlu bana. En yüksek mertebede şu anda. Çocuğum daha bebekti ama yapacak bir şey yok, doyamadım. Vatana feda olsun” ifadesini kullandı.


YASTIĞIYLA UĞURLADI

Şehit Nurcan Karakaya ve 11 aylık evladı için ilk tören Hakkari’de düzenlendi. Dağ ve Komando Tugay Komutanlığındaki törende eşini ve bebeğini hain saldırıda kaybeden Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, bebeğinin patlayan araçtaki yastığı ile tören alanına geldi.

SADECE BEBEK YAZILDI

Şehitlerin naaşları daha sonra Sivas’ın Şarkışla ilçesine getirildi. Buradaki cenaze törenine Başkan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Helikopterle Şarkışla ilçesine gelen Başkan Erdoğan, Serkan Karakaya ve ailesine, tören alanında taziyelerini iletti. Erdoğan, buradan da ikindi namazı için Muhsin Yazıcıoğlu Cami’sine geçti. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ile Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk da Erdoğan’a eşlik etti.

Törende Bedirhan’ın resminin yerine sadece “bebek” yazılması herkesi duygulandırdı. Cenaze töreninde bir süre şehit eşi ve bebeğinin tabutuna sarılan Jandarma Astsubay Çavuş Serkan Karakaya, yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi. Şehit Nurcan Karakaya›nın annesi Suudiye Demir kızının tabutuna sarılarak, «Yavrum, yavrunu da aldın gittin» diyerek ağladı.

  • BİRLİKTE OMUZLADILAR
  • Asker üniforması giyen iki çocuk, bir süre tabutların başında bekledi. Vatandaşlar, sık sık terör örgütü PKK aleyhine slogan attı. Şehit Karakaya ve bebeği için ikindi vakti ayrı ayrı cenaze namazı kılındı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan, şehidin eşi Serkan Karakaya ile Nurcan Karakaya›nın tabutuna omuz verdi. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da 11 aylık bebeğin tabutunu bir süre taşıdı.

Onlar katlettikçe biz doğarız

Hain terör saldırısında evladı Nurcan Karakaya ve 11 aylık torunu Bedirhan Mustafa Karakaya’yı kaybeden 57 yaşındaki Suudiye Demir, “Vatan sağ olsun, sizler sağ olun” ifadelerini kullandı. Acılı anne, “Onlar bir öldürür, biz bin diriliriz. Onlar bir çocuk öldürür, bizim bin çocuğumuz olur. Vatan sağ olsun. 11 aylık bebeği katlettiler, 11 aylık bir daha doğar. Onlar katlettikçe biz doğarız. En son 3 hafta önce görüşmüştüm. Telefonla görüşmüştüm. 20 gün sonra izine ayrılacaktı kocası. ‘20 gün sonra kavuşuruz anne’ dedi. Dün de aradım, ulaşamadım. Saat 04’te şehadet haberini aldım. Vatan sağ olsun, sizler sağ olun. Allah onların belalarını versin” diye konuştu. Demir, “Yavrum şehit oldu. Yavrusunu da aldı gitti. Bebek katillerinin Allah belasını versin. Sadece benim yavrumu değil herkesi öldürüyorlar. 40 tanesinin yavrusunu öldürüyorlar. Daha ne söyleyeyim. Vatan sağolsun” dedi.

Şehit eşi ve oğluyla Kayseri Havaalanı’na inen Astsubay Çavuş Serkan Karakaya’yı burada babası Mustafa Karakaya teselli etti. Acılı baba Mustafa Karakaya, ‘’Bu hainlerin Allah belasını versin. Soyları kurusun. Vatan, millet sağolsun’’ dedi.


Şehitler için

Bu fotoğraf dün Van’da konuşlu SİHA biriminde çekildi. SİHA’da yüklü mühimmata şehit anne ve 11 aylık oğlunun isimleri yazılıp tarih düşüldü.


Cennet kokulum

Şehit Nurcan Karakaya’nın bir ay önce tayin edildikleri ilçede eşi ve çocuğuyla kurmayı hayal ettiği sıcak yuva, PKK’lı teröristlerce yola tuzaklanan patlayıcının infilak ettirilmesiyle yıkıldı. Astsubay Serkan Karakaya, bir süre sonra eşi ve çocuğunu ilçe merkezinde bırakıp görev yapacağı, terör örgütüne karşı amansız mücadelenin verildiği sınır hattındaki üs bölgesine gitti.

BÖREKLER PİŞİRDİ

Nurcan Karakaya ise “cennet kokulum” diye sevdikleri oğulları Bedirhan Mustafa’ya hem annelik hem de babalık yapmaya başladı. İlçeye ve çevreye alıştıktan sonra 31 Temmuz günü oğlu Bedirhan’ı da yanına alarak eşine sürpriz yapmaya karar veren ve sabah erkenden uyanıp oğluna en güzel kıyafetlerini giydiren Karakaya, eşi ve silah arkadaşları için de kendi elleriyle börek pişirdi. Evdeki hazırlıklar sonrası minik Bedirhan’ı güvenle oturttuğu kendilerine ait otomobil ile üs bölgesine yola çıkan Nurcan Karakaya, bir süre sonra ulaştığı birlikte eşi ve silah arkadaşları tarafından karşılandı. Eşini ve “cennet kokulu” yavrusunu karşısında görmenin mutluluğunu yaşayan Astsubay Karakaya, eşinin kendi elleriyle hazırladığı böreği silah arkadaşlarına ikram etti.


HAYALLERİNİ YERLE BİR ETTİ

Güzel geçen bir günün ardından Nurcan Karakaya eşinden, minik Bedirhan ise sevgisine doyamadığı babasından ayrılacak olmanın burukluğuyla otomobile binip ilçe merkezine doğru yola çıktı.

Dosta güven, düşmana korku salan Mehmetçik’in arkalarından salladığı ellere aracın dikiz aynasından tebessüm ederek yanıt veren Karakaya’nın kullandığı otomobil, üs bölgesinden ayrıldıktan bir süre sonra PKK’lı teröristlerin yola tuzakladığı patlayıcının infilak ettirilmesiyle adeta demir yığınına döndü. Anne Nurcan Karakaya’nın olay yerinde, güvenle bebek koltuğuna oturttuğu minik Bedirhan’ın ise ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede şehit olduğu hain terör saldırısı, Karakaya ailesinin tüm hayallerini adeta yerle bir etti.

#Hakkari
#Terör
#Nurcan Karakaya
#Bedirhan Karakaya
6 yıl önce