|

ipek’in ihanet trafiği

İngiltere’ye kaçan FETÖ’cü Akın İpek’in telefon trafiği deşifre oldu. Gri listede aranan ve yakalanması için hakkında kırmızı bülten çıkarılan İpek’in, FETÖ’nün sözde ‘Yargıtay imamı’ Mehmet Rasim Kuseyri, örgütün medya yapılanmasından sorumlu hainler ve birçok FETÖ’cü emniyet mensubuyla yüzlerce telefon görüşmesi yaptığı belirlendi.

Haber Merkezi
04:00 - 2/12/2018 Pazar
Güncelleme: 02:55 - 2/12/2018 Pazar
Yeni Şafak
Hamdi Akın İpek
Hamdi Akın İpek

Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesince görülen FETÖ "çatı davası"nın firari sanığı ve eski Koza Holding yöneticisi Hamdi Akın İpek'in, FETÖ'nün sözde "Yargıtay imamı" Mehmet Rasim Kuseyri, firari FETÖ'cü Hakan Şükür, örgütün medya yapılanmasından sorumlu olan Ekrem Dumanlı, Adem Yavuz Arslan, Tarık Toros, Erhan Başyurt, İrfan Galip Dumlu, Cafer Teyyar Kala ve 17-25 Aralık sürecinde görev alan birçok emniyet mensubuyla iletişim halinde olduğu tespit edildi. Dava dosyasındaki HTS kayıtlarına göre, İpek ile Kuseyri arasında 24 telefon görüşmesi yapıldı.


ARSLAN'LA 268 BAŞYURT'LA 185 GÖRÜŞME

FETÖ'nün firari sanıklarından eski futbolcu ve milletvekili Hakan Şükür ile 17-25 Aralık sürecinde irtibat halinde olduğu tespit edilen İpek'in, 28 kez görüştüğü kayıtlara geçti. İpek'in FETÖ firarileri, kapatılan Zaman Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Dumanlı ile 2, kapatılan Bugün Gazetesi Ankara Temsilcisi Arslan ile 268, Bugün Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Başyurt ile 185, Bugün Gazetesi Ankara Haber Müdürü Dumlu ile 5, Bugün ve Kanaltürk Ankara Haber Müdürü Kala ile de 2 kez telefon görüşmesi yaptığı belirlendi.


FETÖCÜ POLİSLERLE 17-25 ARALIK MESAİSİ

İçişleri Bakanlığı’nca aranan teröristler listesinde “gri kategoride” bulunan ve yakalanması için hakkında kırmızı bülten çıkarılan Akın İpek'in, örgütün 17-25 Aralık sürecinde Ankara Emniyet Müdürü olan firari Kadir Ay ile 23, eski Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) İstihbarat Daire Başkanı Cihangir Çelik ile 6, FETÖ üyeliğinden ihraç edilen eski emniyet müdürleri Mustafa Çil ile 43, Murat Çetiner ile 11 kez iletişim kurduğu tespit edildi.


Bunun yanı sıra firari İpek'in, istihbaratçı eski polisler Mustafa Demir, Hüseyin Fidan, Mükerrem Paksoy, Nedret Karaman'la da toplam 756 defa telefon görüşmesi gerçekleştirdiği tespit edildi.

  • İngiltere’ye kaçtı
  • FETÖ’ye finansman sağladığı gerekçesiyle hakkında tutuklama kararı verilen Hamdi Akın İpek, 30 Ağustos 2015’te İngiltere’ye kaçtı. Geçtiğimiz yıl temmuz ayında 9 ayrı suçtan Türkiye’ye iadesi için İngiltere’ye iade talepnamesi gönderilen İpek, 23 Mayıs’ta gözaltına alınıp mahkemeye çıkarıldı. 50 bin Sterlin kefaletle serbest bırakılan İpek’in 28 Kasım’da Londra’da Westminster İlk Derece Mahkemesinde görülen Türkiye’ye iadesiyle ilgili davada “iade talebi” reddedildi.

#İngiltere
#FETÖ
#Akın İpek
5 yıl önce