|

İpotek çetesinin iğrenç teklifi

İSTOÇ’taki tefecilik çetesinin polis operasyonuyla yakalanmasının ardından çetenin mağdur ettiği vatandaşların ifadeleri de ortaya çıkmaya başladı. Buna göre, çete liderinin bir mağdura, "Tecavüz davasından 15 yıl ceza aldım. Eğer bu davayı bir şekilde bozdurursan başta senin ve herkesin mağduriyetini gideririm" dediği ileri sürüldü. Öte yandan çetenin liderinin tutuklanmasına rağmen, diğer üyelerin dolandırıcılık işlerine devam ettiği kaydedildi.

Yeni Şafak
09:35 - 27/08/2018 Pazartesi
Güncelleme: 10:12 - 27/08/2018 Pazartesi
Diğer
İSTOÇ'taki tefeciler polis operasyonuyla yakalandıktan sonra bile vatandaşları dolandırmaya devam etmiş.
İSTOÇ'taki tefeciler polis operasyonuyla yakalandıktan sonra bile vatandaşları dolandırmaya devam etmiş.

Bulgaristan'da yaşayan ve orada fabrikaları bulunan Türk iş adamı Mehmet Garip Kar, ABD'de dondurma fabrikası kurmak için 2017'de finans arayışına girdi. 2 milyon liranın üzerinde nakde ihtiyacı vardı.

Kar, Türkiye'de şirketi olmadığı ve fabrika kurulumu hisseli olduğu için Türkiye'deki bankalardan kredi çekemedi.

Gazetede ilanı görünce temasa geçti

  • Gazetede ipotek karşılığında para verildiği ilanını görünce kendilerini galerici olarak tanıtan tefeci ipotek çetesiyle iletişime geçti.
  • İşadamı Garip Kar, Sultanahmet'te bulunan 6 milyon TL değerindeki arsasına 3 gün sonra 2 milyon 50 bin TL para almak ümidiyle ipotek koydurdu. Ancak iş adamı bir kuruş bile alamadan polis ipotek çetesine operasyon düzenledi böylece Mehmet Garip Kar çetenin mağdur dolandırdığı son kişi oldu.

Çete liderini cezaevinde ziyaret etti

Sabah'ın haberine göre Garip Kar, ipotek çetesinin lideri İsmet Keklik'i cezaevinde ziyaret ederek mağduriyetinin giderilmesini istedi. İddiaya göre Keklik, "Tecavüz davasından 15 yıl ceza aldım. Eğer bu davayı bir şekilde bozdurursan herkesin mağduriyetini gideririm" diyerek iğrenç bir pazarlık teklif etti ve kayınbiraderi Mehmet Mehdi Soylu ile görüşmesini istedi. Bunun üzerine Garip Kar, Soylu ile yüz yüze görüştü. Bu kişi de Keklik'le aynı teklifte bulundu. Ancak işadamı bunu kabul etmedi.

Çetenin kalan üyeleri arsanın peşine düştü

Hukuk mücadelesi başlatan Mehmet Garip Kar, çetenin mağdur ettiği bir grubu tuttuğu bir otobüsle Ankara'ya Adalet Bakanlığı'na götürdü. Oradan da Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne giderek şikayetlerde bulundu.

  • İş adamı üzerinden yaşadığı şoku atamamışken cezaevine atılan ipotek çetesinin devamına 6 ay sonra ikinci kez çarpıldı. Çete 6 milyonluk arsanın tamamının peşine düştü. Mehmet Garip Kar'a ulaşarak 'Arsayı almak istiyoruz' dediler. Ancak işadamı arsanın ipotekli olduğunu söylemesine rağmen şahıslar 'Bir şey olmaz biz o ipoteği bir şekilde hallederiz' diyerek Garip Kar'ı satışa ikna etti. Kar, 6 milyon değerindeki arsasını farkında olmadan çetenin devamına sattı.

6 milyon TL yerine 115 bin lira yolladılar

Tapuda satış işlemleri yapıldıktan sonra çetenin elemanları internet bankacılığı aracılığı ile satış bedelini yolladıklarını söylediler. Ancak Garip Kar'ın hesabına 115 bin TL para gelmişti. Dolandırıldığını anlayan Garip Kar, kaptırdığı 6 milyon TL'lik arsasına ipotek koydurdu. Tefeci ipotek çetesinin son mağduru Kar, kaptırdığı parasını alabilmek için diğer onlarca mağdur gibi hukuk mücadelesi veriyor.

Sekreterine tecavüz etti

İsmet Keklik'in hüküm giydiği olay ise şöyle gerçekleşti: Özlem D., çete lideri İsmet Keklik'e ait Serhat Otomotiv'de sekreter olarak çalışıyordu. İddiaya göre Keklik, çalışanı Özlem D.'ye silah zoruyla cinsel saldırıda bulundu. Özlem D., 25 Ekim 2017'de şikayetçi oldu. Bakırköy 11. Ağır Ceza Mahkemesi, Keklik'i bu yıl 15 yıl hapis cezasına mahkum etti.

#İSTOÇ
#Dolandırıcılık
#Arsa
#İpotek
6 yıl önce