|

İşadamı Ahmet Kara vefat etti

Üsküdar eski Belediye Başkanı Mustafa Kara'nın ağabeyi ve Çağrı Marketlerinin kurucularından Ahmet Kara 4 aydır tedavi gördüğü Altunizade Acıbadem Hastanesinde vefat etti.

Yeni Şafak
00:52 - 27/01/2018 Cumartesi
Güncelleme: 01:39 - 27/01/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Ahmet Kara
Ahmet Kara

Çağrı Marketleri Yönetim Kurulu Üyesi ve Üsküdar eski Belediye Başkanı Mustafa Kara’nın ağabeyi Ahmet Kara tedavi gördüğü hastanede vefat etti.

61 yaşında Hakk’a yürüyen Kara, 4 ay önce kalp krizi geçirmişti ve beyin fonksiyonları durduğu için bitkisel hayatta Altunizade Acıbadem Hastanesinde tedavi ediliyordu. Yapılan müdahalelere yanıt vermeyen Kara akşam saatlerinde vefat etti. Ahmet Kara'nın cenazesi bugün ikindi namazına müteakip Üsküdar Altunizade Marmara İlahiyat Cami'nde kılanacak namazın ardından defnedilecek.

Ahmet Kara kimdir?

1957 yılında Kars’ın Akkaya ilçesinde doğan Ahmet Kara, imam hatip lisesini bitirdikten sonra Erzurum Atatürk Üniversitesi’ni kazandı ve Türk Dili Edebiyatı bölümünden mezun oldu. Bir süre Nevşehir Endüstri Meslek Lisesinde edebiyat öğretmenliği yapan Ahmet Kara daha sonra toptan gıda işi yapan kardeşleri ile birlikte 1986 yılında Çağrı Marketlerinin kuruluşunda yer aldı. Perakende sektörünün büyük markalarından olan Çağrı Marketlerinin Yönetim Kurulu üyeliğini de yapan Ahmet Kara, aynı zamanda Mavera Eğitim ve Sağlık Vakfı Mütevelli Üyesi ve Kars Ardahan Iğdır Kalkındırma Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi’ydi. Ahmet Kara, 12 Eylül askeri darbesinin mağdurları arasında yer alıyordu.

#Mustafa Kara
#Ahmet Kara
6 yıl önce