|

İşaret diliyle Kur’an eğitimi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde MEB, önemli bir seminer gerçekleştiriyor. Programda, işitme engelli okullarında görevli öğretmenlerin, işaret diliyle Kur'an-ı Kerim eğitimini etkili biçimde yapması hedefleniyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 23:28 - 2/12/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, işitme engelliler için işaret diliyle din eğitimini etkili bir şekilde verebilmek amacıyla bir seminer programı hazırladı. Alanında uzman eğitimciler tarafından 30 Kasım- 4 Aralık 2015 tarihlerinde yoğun bir program dahilinde verilecek bu eğitim neticesinde öğretmenlerin işaret diliyle ilmihal, ayet, dua çevirileri, hutbe, vaaz çevirileri ve Kur'an eğitimi hususunda bilgileri pekişecek.



ÖĞRETİM PROGRAMI HAZIRLANDI


Öğretmenler, hazırlanan programla, Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü'nde yer alan dini kavramları uygulamalı bir şekilde öğrenecek. Ayrıca derslerde uygulanan yöntem ve teknikler, kullanılması gereken materyaller, eğitim ve öğretimde karşılaşılan güçlükler ve çözüm önerilerine yönelik çalıştaylar yapılacak. Bu kapsamda, 2015-2016 eğitim öğretim döneminde işitme engelliler İlkokul 1., 2., 3. sınıflarda işaret dili ile eğitim verilmeye başlandı. Bununla beraber Özel Eğitim Ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından öğretim programı da hazırlandı.



DOĞAL YÖNTEMLE EĞİTİM VERİLİYOR


Türkiye'de toplam 109 işitme engelliler sınıfı bulunuyor ve bu okullarda sözel-işitsel eğitim, doğal yöntemlerle veriliyor.



Atama müjdesi


Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) 150 engelli öğretmen kadrosuna atama için 7-11 Aralık'ta başvuru alacak. MEB Basın Merkezinden alınan bilgiye göre, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı'nın talimatıyla, 2014'teki Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı'na katılanlar arasından, bakanlığa bağlı eğitim kurumlarındaki 150 kontenjana öğretmen atanacak. Adaylar, atamalar için 7-11 Aralık'ta valiliklere başvuracak. Engelli öğretmen atamasına ilişkin ayrıntılı açıklamalar, gelecek günlerde “http://ikgm.meb.gov.tr” adresinden yayınlanacak.



#işitme engelliler
#İşaret diliyle Kur’an eğitimi
#Türk İşaret Dili Dini Kavramlar Sözlüğü
#Milli Eğitim Bakanlığı
8 yıl önce