|

İşbirlikçiler yakalandı

Diyarbakır’da terör saldırılarında kilit rol oynayan işbirlikçiler yakayı ele verdi. Şüphelilerin birçok terör eylemine destek verdikleri ve örgütün saldırılarda kullandığı patlayıcıları taşıdıkları belirlendi. Güvenlik güçleri hakkında keşif yaparak örgüte bilgi veren muhtarlar da gözaltına alınanlar arasında yer aldı.

Aybike Eroğlu
04:00 - 17/11/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:39 - 17/11/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca düzenlenen operasyonda, 93 şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldı.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca düzenlenen operasyonda, 93 şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Diyarbakır’da terör faaliyetlerinde kilit rol oynayan işbirlikçilerin beli kırıldı. Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı’nca düzenlenen operasyonda, 93 şahıs hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yenişehir, Bağlar, Kayapınar, Sur, Dicle, Ergani, Çermik, Çüngüş, Lice, Hani, Hazro ve Kocaköy ilçeleri ile Hakkari ve Elazığ’da düzenlenen operasyonda, İç Güvenlik Birliklerine, Hava destekli Jandarma Komando ve Jandarma Özel Harekat Birlikleri de destek verdi.

38’İ CEZAEVİNE GÖNDERİLDİ

Operasyonda, işbirlikçilerinden 74’ü yakalandı. Eylemlerde fiilen görev alan terör işbirlikçilerinin 38’i tutuklanırken, 36’sı hakkında adli kontrol ve yurtdışı çıkış yasağı kararı verildi. Adresi tespit edilemeyen 19 işbirlikçi ise her yerde aranıyor.

TETİKÇİLERİ TAŞIYAN KISKIVRAK

Operasyonda, 10 Ekim 2016’da AK Parti Dicle İlçe Başkanı Deryan Aktert’i şehit eden Aras Cudi kod adlı Seyithan Günay’ı kendi aracıyla Dicle ilçesine getiren işbirlikçi yakayı ele verdi. 18 Ağustos 2016’da Elazığ İl Emniyet Müdürlüğü’ne patlayıcı yüklü araç ile yapılan terör saldırısında, aracı Elazığ’a getiren terör destekçisi de yakalandı.

SALDIRIYI PLANLADI

2 Eylül 2015’da tarihinde Dicle’de yapılan terör saldırısında Eylül Ergani kod adlı Murat Üçer’in yanında yer alan ve saldırıyı planlayan da gözaltına alınırken 1 Mayıs 2016’da Dicle İlçe Jandarma Komutanlığı’na patlayıcı yüklü araç ile yapılan terör saldırısını gerçekleştiren teröristlerin arasında olan işbirlikçi de yakalananlar arasında yer aldı.

PATLAYICILARI TAŞIDILAR

28 Haziran 2016’da Dicle Devlet Hastanesi yakınlarında patlayıcı yüklü araç ile yapılan terör saldırısında aracı temin eden kişi terör destekçisi ile 9 Eylül 2016’da Dicle ilçe merkezinde Hani yolu üzerinde ele geçirilen ve Dicle ilçe merkezinde patlatılacak olan patlayıcı yüklü aracı getiren teröristler de gözaltına alındı.


Bir haftada 68 terörist

Son bir haftada yurt içi ile Irak’ın kuzeyindeki operasyonlarda 68 terörist etkisiz hale getirildi. Milli Savunma Bakanlığından yapılan haftalık bilgilendirmede, yurt içi ve dışında PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleye ilişkin bilgi verildi. Buna göre, 9-15 Kasım tarihlerinde terör örgütü PKK/KCK’nın barınma alanı ve yurt içine geçiş güzergahı olarak kullandığı Diyarbakır, Hakkari, Tunceli, Şırnak, Mardin ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen büyük ve orta çaplı operasyonlarda 68 terörist etkisiz hale getirildi.


Keşifler muhtardan

PKK/KCK terör örgütü mensuplarıyla birlikte hareket ettiği tespit edilen 7 muhtar da operasyonda yakalandı. Soruşturma dosyasında yer alan bilgilere göre gözaltına alınan muhtarlar, kendi mahallerinde terör örgütü propagandası yaparak örgüte eleman devşirdi. Mahalleliden topladıkları paraları terör örgütüne aktaran muhtarların, güvenlik güçleri hakkında keşif çalışmaları yaparak örgüt üyelerine bilgi aktardıkları da tespit edildi. Muhtarlar, bu bilgi aktarımı sayesinde terör örgütü üyelerinin eylemlerine zemin hazırladı.

ŞANLIURFA'DA DA BİR GÖZALTI

Öte yandan Şanlıurfa'nın Birecik ilçesinde terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu iddiasıyla bir muhtar gözaltına alındı. Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen bir soruşturma kapsamında, terör örgütü PKK ile bağlantısı olduğu iddiasıyla Karkutlu Mahallesi Muhtarı Ethem P. hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Jandarma ekiplerince yakalanan şüphelinin evinde de arama yapıldı.

#PKK
#Terör
#İşbirlikçi
5 yıl önce