|

IŞİD Kobani'den çekiliyor

IŞİD''in 51 gündür kuşatma altında tuttuğu Kobani''den çekilmeye başladığı bildiriliyor. Örgütün 48 saat içinde 10 köyü boşalttığı kaydedildi.

Çetiner Çetin
00:00 - 6/11/2014 Perşembe
Güncelleme: 23:09 - 5/11/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
IŞİD Kobani'den çekiliyor
IŞİD Kobani'den çekiliyor

Peşmerge ve ÖSO'nun Kobani'ye girişiyle savaşın dengesi değişirken, IŞİD''in 51 gündür saldırdığı Kobani''den çekilmeye başladığı belirtiliyor. IŞİD kentin güney kesiminden çekilmeye başlarken, PYD, ÖSO ve peşmergeden oluşan üçlü ittifakın son 48 saat içinde 10 köyü IŞİD'den aldığı öğrenildi. Ağır silahların gelmesi ile birlikte güç dengelerinin değiştiği Kobani''de İŞID, saldırı pozisyonundan savunmaya geçti.

AĞIR SİLAHLAR GERİLETTİ

Güney ve batı cephesinden çekilen İŞID'in kentin 5 km dışında cephe kurma hazırlıkları yürüttüğü belirtiliyor. ABD, kentin doğu ve güney kesimlerinde havadan operasyon düzenlerken, karadan peşmerge, ÖSO ve YPG güçlerinin 9 noktadan karşı saldırıya geçtiği bildirildi. IŞİD'e karşı ortak operasyon merkezi kuran üçlü ittifak güçlerinin son 48 saatte IŞİD mevzilerini, Grad, Katyuşa ve büyük çaplı havanlarla vurduğu belirtiliyor.

Ortak operasyon birliklerinin, kent merkezindeki Heci Reşad Camii, Kaniyê Ereban mahallesi ve Miktel Köyü bölgelerinde operasyonları yoğunlaştırdığı kaydedildi. Öte yandan önceki gün Irak Kürt Bölgesi Peşmerge Bakanlığı tarafından Kobani''ye ikinci silah ve askeri teçhizat konvoyu gönderildi. Peşmerge Bakanlığı yetkililerinden Tuğgeneral Karzan Şaklawayi, Pazar günü Kobani''ye Türkiye üzerinden silah ve askeri teçhizat ek paketi gönderildiğini belirtti.

ÖSO HALEP'E ULAŞMAK İSTİYOR

Geçtiğimiz hafta Ankara'nın isteği üzerine Kobani'deki Kürt gruplarına destek amacı ile bölgeye gönderilen Özgür Suriye Ordusuna bağlı grupların dün gece itibari ile Kobani-Halep yol güzergahını ele geçirmek için İŞID ile çatışmaları yoğunlaştırdığı bildirdi. Şam yönetiminin Halep'e yönelmesi ve kenti abluka altına alması üzerine ÖSO'nun önemli lojistik geçişi ele geçirmek için Kobani-Halep yol geçişine yöneldiği kaydedildi.


9 yıl önce