|

İspat edemezse İSTİFA ETSİN

Kılıçdaroğlu’nun Oslo görüşmesiyle ilgili iddialarına sert tepki gösteren Çelik, “Bu kadar büyük bir sorumluluk gerektiren iddianın, ülkenin bu kadar önemli meselesinde bu kadar ileri bir tezin, radikal bir tezin sahibinin, ispat edemiyorsa da istifası gerekir”dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 23/10/2015 Cuma
Güncelleme: 23:13 - 22/10/2015 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Oslo görüşmesine ilişkin iddialarına cevap verdi. Çelik, “Bu şekilde devlet adına milletin kabul etmeyeceği bir tavizi verdiğimiz iddia ediliyorsa buradan açık bir çağrıda bulunuyoruz: Hemen bir saat, iki saat içerisinde bir basın toplantısıyla bu belgeler nelermiş, biz de merak ediyoruz, altında kimin imzası varmış, burada neler vadedilmiş, bunu açıklasınlar, biz gereğini yaparız” dedi.



SORUMLULUK GEREKTİREN BİR İDDİA


Çelik, “Türkiye'nin bu kadar önemli bir meselesinde 'Ben Oslo belgelerini gördüm; hükümet bunun altında eziliyor' gibi açıklamalar yapan birisinin ilk yapması gereken, hiç gizli kapaklı bir şeyin peşinde koşmaksızın çıkmalı kamuoyunun önüne, 'Bunun altında dönemin başbakanının, bakanlarının imzası var, bu belgelerle şu sözler verilmiş' demeli. Bunu ispat ettiği takdirde hükümet ve altında imzası olanlar gereğini yapmalıdır. Bu kadar büyük bir sorumluluk gerektiren iddianın, ülkenin bu kadar önemli meselesinde bu kadar ileri bir tezin, radikal bir tezin sahibinin ispat edemiyorsa da istifası gerekir” değerlendirmesinde bulundu.



400 VEKİL TALEBİ İSTİKRAR İÇİN


Bir gazetecinin, “Bülent Arınç'ın 'Sizden 400 vekil istemeyeceğim, oy dilenciliği yapmak istemiyorum, yapmayacağım' şeklinde açıklamaları oldu. Nasıl yorumlarsınız” sorusu üzerine Çelik, “400 vekil meselesi de gerek Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, partimizdeki bazı arkadaşlarımız tarafından Türkiye'yi yeni bir anayasaya kavuşturma, Türkiye'nin istikrarını pekiştirme, Türkiye'yi 7 Haziran sonrasındaki türbülanslardan koruma şeklinde bir temenninin ifadesi olarak söylenmiştir.” diye konuştu.


#Ömer Çelik
#Oslo görüşmesi
#Kılıçdaroğlu
9 yıl önce