|

İsrail pişkinliğin kitabını yazdı: WCK ekibi için taziye mesajı

İşgalci İsrail güçleri, gece saatlerinde uluslararası yardım kuruluşu World Central Kitchen'a (WCK) ait sivil bir aracı hedef almış; araçta bulunan Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu 7 yardım kuruluşu çalışanı yaşamını yitirmişti. İşgalci İsrail'in Dışişleri Bakanı, uluslararası toplumun tepkilerinin ardından taziye mesajı yayınlayarak olayı soruşturduklarını söyledi.

Semih Kara
14:36 - 2/04/2024 Salı
Güncelleme: 14:39 - 2/04/2024 Salı
Yeni Şafak

Yaklaşık 7 aydır Gazze'de soykırım yapan katil İsrail'in Dışişleri Bakanı Yisrael Katz, işgalci İsrail'in Gazze'de hava saldırısıyla öldürdüğü Batılı yardım kuruluşu World Central Kitchen ekibi için başsağlığı mesajı yayınladı. Gece saatlerinde vurulan araçta Avustralya, Polonya, Birleşik Krallık, ABD-Kanada ve Filistin uyruklu 7 kişinin katledilmesi uluslararası toplumun tepkisine yol açtı. Soykırımcı İsrail'in Dışişleri Bakanı ise ağız ucuyla kınama mesajı yayınlamak zorunda kaldı.


Katz'ın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:


Gazze'de öldürülen @WCKitchen yardım kuruluşu çalışanlarının ülkelerine ve ailelerine başsağlığı diliyorum. İsrail Silahlı Kuvvetleri ve karar alıcılar, sivillerin zarar görmesini önlemek için her şeyi yapmaktadır ve yapacaktır. Bu olay, yardım çalışanlarının emniyet ve güvenliğinin sağlanması için gerekli sonuçların çıkarılmasını teminen yetkili makamlar tarafından soruşturulacaktır.


İsrail Dışişleri Bakanı Yisrael Katz'ın açıklaması.


Koordinasyona rağmen vuruldu


WCK tarafından yapılan açıklamada, "Bu bir trajedi. İnsani yardım çalışanları ve siviller asla ve asla bir hedef olmamalı." ifadesi kullanıldı. World Central Kitchen'ın, İsrail ordusu ile koordine içerisinde hareket etmesine ve ekibin saldırı sırasında kuruluş logosu taşıyan 2 zırhlı araç içerisinde bulunmasına rağmen İsrail tarafından hedef alındığı açıklandı.



5 bin kişiye yemek ulaştırıyorlardı


Ekibin, 100 ton gıda yardımı bıraktığı ambardan ayrıldıktan sonra hedef alındığı bilgisi paylaşılırken Gazze'nin Refah kentinde günde 5 binden fazla kişiye bölgeye getirdiği mobil mutfaklarda hazırlanan iftar yemeklerini ulaştırdıkları öğrenildi.


Öldürülen yardım gönüllüleri
#World Central Kitchen
#Gazze
#İsrail Dışişleri Bakanı
1 ay önce