|

İsrail'e anladığı dilden seslendi Lo Tirtzach

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınayarak, Tevrat'ta yer alan 'Öldürmeyeceksin' ayetinin İbranicesi'ni okuyarak İsrail'e "Lo Tirtzach" diye seslendi.

Bilal Çetin
00:00 - 17/01/2009 Cumartesi
Güncelleme: 02:51 - 17/01/2009 Cumartesi
Yeni Şafak
İsrail'e anladığı  dilden seslendi Lo Tirtzach
İsrail'e anladığı dilden seslendi Lo Tirtzach

Başbakan Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınarken İsrail'in anladığı dilden konuştu. Erdoğan Tevrat'ta yer alan "Öldürmeyeceksin" ayetinin hem İngilizcesi'ni hem de İbranicesi'ni okuyarak İsrail'e "Lo Tirtzach" diye seslendi. Erdoğan, belediye başkan adaylarını açıkladığı toplantıda Gazze'de yaşanan gelişmeleri değerlendirdi:

  • HAMAS'TA ASKERİ TESİS NE GEZER: İsrail, askeri tesisleri, silahlı grupların karargahlarını vurmuyor. Çünkü Hamas'ta böyle şey ne gezer, nerde olacak böyle şey. İsrail sivil yerleri, okulları, camileri, hastaneleri vuruyor. BM binası, medya mensuplarının binası vuruldu. Savaşın da operasyon yapmanın da bir hukuku vardır.
  • LO TİRTZACH: Her din insan hayatını kutsal sayar, insan hayatına kasdetmeyi en büyük günah kabul eder. Tevrat'ta, İncil ve Kuran'ı Kerim'de bu böyledir. Tevrat'tan okuyorum 10 emirden 6. derki 'öldürmeyeceksin'. İngilizce 'You shall not kill', ibranice 'Lo Tirtzach'. O masum çocukları katletmeyi hangi dine, hukuka, vicdana sığrabiliyorlar.
  • BM SEYREDİYOR: BM'nin kararı bağlayıcı olmasına rağman bakıyorsunuz hala BM bunu seyrediyor. Niye 'Ba'de Harab'ül Basra' (Basra harap olduktan sonra) olana kadar bu sessizlik devam edecek. AB malesef seyrediyor.
  • İSLAM DÜNYASI BÖLÜK PÖRÇÜK: İslam dünyasında bir bütünlük yok. BM Genel Sekreteri İsrail'de iken Gazze'deki BM binası vuruluyor. Bu açıkca dünyaya meydan okumadır, dalga geçmektir. İsrail'e seslenmek istiyorum daha fazla ölümler olmadan bu savaşı durdurun. Dünyaya sesleniyorum, bu vahşete göz yummayın, katliama seyirci kalmayın.
  • İSRAİL BM KARARLARINA UYMUYOR: BM'nin ateşkes kararının hala uygulanamaması kabul edilemez. İsrail 100'e yakın belki de 100'ü aşkın BM Güvenlik Konseyi kararını uygulamadı. BM'ye sesleniyorum, BM'nin kararını hiçe sayan, yok kabul eden, uygulamayan bir ülke BM kapısından içeri nasıl giriyor?
  • PANKARTA TEPKİ: Ülkemdeki musevi vatandaşlarım yaşananlar karşısında onurlu bir duruş sergiliyorlar. Bir ilimizde yapılan gerçekten açık ve net konuşuyorum, 'buraya şunlar şunlar giremez köpekler girer' ifadesi çok yanlıştır. Böyle bir ifadeyi kullanmak asla duyarlı olan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan insanların yapacağı iş değildir. Kusura bakmasınlar.


  • 15 yıl önce