|

İstanbul İtfaiyesi Oscar’a aday

İstanbul İtfaiyesi dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olan “2015-Yılın İtfaiye Ekibi” katego risinde yüzlerce aday arasından finale kalmayı başardı. Oy verme işlemi 13 Aralık’a kadar sürüyor.

Yeni Şafak
04:00 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 23:47 - 1/12/2015 Salı
Yeni Şafak
FATİH ÖZKANOĞLU


İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) İstanbul İtfaiyesi, 28 Şubat 2015'te meydana gelen ve yüksek risk altında gerçekleşen başarılı 'Akaryakıt Tanker Yangını' (Chemical Tanker Exploded) müdahalesi ile '2015-Yılın İtfaiye Ekibi' kategorisinde Oscar'a aday gösterilmişti. 80'inin üzerinde ülkeden 100'ü aşkın ekibin aday gösterildiği yarışmada İstanbul İtfaiyesi 9 ülkeden 10 şehir ile birlikte finale kaldı.



EN ÇOK OYU ALAN KAZANACAK


Bu ödülü ilk defa almaya çok yakın olan İstanbul İtfaiyesi için isteyen herkes 13 Aralık tarihine kadar www.world-of-firefighters.com/vote internet adresi üzerinden oyunu kullanabilir. Sayfanın en alt kısmında bulunan 'Chemical Tanker Exploded' seçeneğini tıklayarak ad, soyad ve mail adresinizi yazarak oy verilebilir. En çok oyu alan 3 şehrin itfaiye ekibinin davet edileceği 'İtfaiyecilik Oscarları Ödül Töreni', 22 Ocak 2016 tarihinde Almanya'nın Ulm kentinde düzenlenecek.



BİRİNCİYİ HALK SEÇİYOR


Dünyanın en prestijli ödüllerinden biri olarak gösterilen İtfaiyecilik Oscarları'na her yıl dünyanın dört bir yanından 80'in üzerinde ülkenin itfaiye ekipleri katılıyor. Oscar ödülleri, İtfaiye ekiplerinin yangın ve afetlere müdahaleleri değerlendirilerek veriliyor. İlk etap değerlendirmeler, 4 farklı ülkeden mensuplarından oluşan uzman bir jüri tarafından yapılıyor. Elemeleri geçen 11 olay ise dünya çapında internet üzerinden erişime açık halk oylaması ile yarışıyor.



#İstanbul İtfaiyesi
#Akaryakıt Tanker Yangını
#Chemical Tanker Exploded
#Ödül Töreni
8 yıl önce