|

İstanbul Müftülüğü Yılmaz’a emanet

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftüsü olarak atandı. Yılmaz düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Rahmi Yaran'dan devraldı.

Yeni Şafak
04:00 - 13/01/2017 Cuma
Güncelleme: 00:19 - 13/01/2017 Cuma
Yeni Şafak

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul İl Müftüsü olarak görevlendirildi. Yılmaz, dün düzenlenen törenle görevi Prof. Dr. Rahmi Yaran'dan devraldı.



HALK GÜNLERİ YAPACAĞIZ


Burada konuşan Hasan Kamil Yılmaz, Avrupa'daki 19 ülkeden büyük olan İstanbul'da, mevcut nüfus ve büyüklüğüne rağmen cami ve din görevlisinin eksik olduğunu dile getirerek, müftülükte nasıl bir profil çizileceğini anlattı. İlk işlerinin kentin MR'ını çekmek olacağını söyleyen Yılmaz, "İstanbul'umuzu 'nereye kadar taşıyabiliriz'i görmeye çalışacağız. İmam hatipler, ilahiyat fakülteleri, Kur'an kursları, cami dernekleri ve STK'larla iletişimimizi güçlü kılacağız. Açık kapı günleri yaparak, halkla görüşme günleri yapmayı planlıyoruz. İnsanları dinlemek, sorularını cevaplamaya hazır olduğumuzu ifade etmek istiyoruz" diye konuştu. Rahmi Yaran ise görevini gönül rahatlığı içinde devrettiğini ifade ederek, Hasan Kamil Yılmaz'a başarılar diledi.


#Marmara Üniversitesi
#Hasan Kamil Yılmaz
#Rahmi Yaran
7 yıl önce