|

İstanbul ve bazı illere kuvvetli yağış uyarısı

Meteoroloji hava durumu tahminlerini açıkladı. Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile İstanbul çevrelerinde kuvvetli yağış bekleniyor. Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Aksaray, Bingöl, Muş, Erzurum, Ağrı ile Şanlıurfa çevrelerinin de yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Erzurum, Ağrı ve Hakkari çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Yeni Şafak
09:19 - 3/03/2018 Cumartesi
Güncelleme: 11:31 - 3/03/2018 Cumartesi
İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
İstanbul için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı.
Meteoroloji yapılan son hava durumu değerlendirmelere göre, Marmara, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu'nun güney ve batısı, Güneydoğu Anadolu'nun kuzey ve batısı ile
İzmir, Manisa, Uşak, Kütahya, Aksaray, Bingöl, Muş, Erzurum, Ağrı
ile
Şanlıurfa
çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.
Yağışların yağmur ve sağanak, Marmara, Kıyı Ege, Batı Karadeniz ve Samsun çevrelerinde yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinin yüksekleri,
Erzurum, Ağrı
ve
Hakkari
çevrelerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde olmak üzere, Kırklareli ve Tekirdağ'ın doğusu ile İstanbul çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

İstanbul'da kuvvetli sağanak bekleniyor

Meteorolojiden İstanbul için yapılan hava durumu tahmininde, "Bugün (cumartesi) İstanbul'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, il genelinde yer yer kuvvetli (20-40 Kg/m2) olması beklendiğinden; ani sel, su baskını, yıldırım, lokal dolu yağışı ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.


Sıcaklıklar artacak

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının kuzey, iç ve batı kesimlerde hissedilir derecede (6 ila 10 derece) artacağı tahmin ediliyor.

Fırtına uyarısı

Rüzgarın genellikle güney ve güneybatı yönlerden orta kuvvette, Marmara, Ege, Batı Akdeniz’in iç kesimleri, Batı Karadeniz, İç Anadolu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç Kesimlerinde kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına (50-70 km/saat, yer yer 90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor.

İstanbul ve bazı illere kuvvetli yağış uyarısı

  • Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:
  • Ankara:
    Parçalı çok bulutlu, yağmur ve sağanak yağışlı 15
  • İstanbul:
    Parçalı çok bulutlu sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. 16
  • İzmir:
    Parçalı çok bulutlu, sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
  • Adana:
    Parçalı ve çok bulutlu 19
  • Antalya:
    Parçalı çok bulutlu, hafif sağanak yağışlı 20
  • Samsun:
    Parçalı ve çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 21
  • Trabzon:
    Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı 20
  • Erzurum:
    Parçalı ve çok bulutlu, yağmur ve karla karışık yağmur yüksekleri kar yağışlı 4
  • Diyarbakır:
    Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı 16
#İstanbul
#Edirne
#Kırklareli
6 yıl önce