|

İstanbul'da 5 saatlik ekonomi zirvesi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ekonomi bürokratlarıyla İstanbul’da bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile yeni ekonomi modeli ve piyasadaki hareketliliği görüştü. Vahdettin Köşkü’nde 5 saat süren zirveye Ziraat Bankası, Ziraat Katılım, Halkbank ve Vakıfbank’ın genel müdürleri de katıldı.

00:00 - 14/12/2021 Salı
Güncelleme: 02:42 - 14/12/2021 Salı
Yeni Şafak
Recep Tayyip Erdoğan
Recep Tayyip Erdoğan
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; ekonomi bürokratlarıyla İstanbul’da bir araya geldi.
Hazine ve Maliye Bakanı Nebati, Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu ve kamu bankalarının genel müdürlerinin katıldığı toplantıda, ekonomideki sıcak gelişmeler ele alındı.

Para piyasalarındaki son gelişmeler ve yeni ekonomi programı çerçevesinde Merkez Bankası ile kamu bankalarının atacağı adımların konuşulduğu toplantı dün saat 15.00’da başladı. Toplantının başlamasının ardından dolardaki yükseliş yerini düşüşe bırakması dikkat çekti.


DOLAR 14,45’TEN DÖNDÜ

Piyasalardaki aşırı hareketliliğin bastırılmasında Merkez Bankası’nın piyasaya doğrudan dolar satışı yapması da etkili oldu. Dolar/TL’nin bu sabah 14 seviyesini aşmasının ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’ndan (TCMB) dövize satım yönünde dördüncü müdahale geldi. Müdahale sonrası 4,45’ten dönen dolar/TL seviyesi 13,90 liranın altında dengelindi. Merkez Bankası, 1 Aralık, 3 Aralık ve 10 Aralık’ta da doğrudan döviz müdahalesinde bulunduğunu duyurmuştu.


NEBATİ DE GÖRÜŞECEK

Hafta sonu iş dünyası temsilcileri ile bir araya gelen Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati de bankacılarla ayrıca buluşacak. Önümüzdeki günlerde gerçekleşmesi beklenen toplantıda Nebati, yeni ekonomi modelini bankacılarla paylaşacak, bankacıların modele ilişkin görüşlerini alacak.

Düşük faiz politikasına ilişkin ilişkin hükümetin kararlılığını yinelemesi, sektöre dönük beklentisini tekrarlaması öngörülüyor. Bu çerçevede bankaların mevduat -tüketici kredileri uyguladığı makas farkının gündeme gelmesi bekleniyor. Makasın kapatılmasının reel sektöre hareketlilik sağlayacağı hesaplanıyor. Yeni ekonomi modelini düşük cari açık ve yüksek büyüme hedefli olduğunu anlatacak.

#Recep Tayyip Erdoğan
#Nureddin Nebati
#Şahap Kavcıoğlu
#Vahdettin Köşkü
2 yıl önce