|

İstanbul'da barajların yüzde 79'u dolu

İlk bahar aylarını bulutlu ve yağmurlu geçirdiğimize bakıp İstanbul'daki barajların dolu olduğunu sanmayın.

Yeni Şafak ve
04:00 - 29/05/2016 Pazar
Güncelleme: 01:23 - 29/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

Önceki gün yağan sağanakla ıslanan birçok kişi gibi biz de İstanbul'a su sağlayan barajların doluluk oranlarını merak ettik. İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden İSKİ'nin verilerine göre; İstanbuldaki barajların su seviyesi geçtiğimiz yıla göre düşük. 27 Mayıs 2015'te yüzde 92 olan İstanbul barajlarındaki doluluk oranı bu yıl aynı tarih için yüzde 79 seviyesinde bulunuyor.



HAZİRAN'DAN SONRA SU MİKTARI DİP YAPIYOR


Geçtiğimiz yılki seviyenin altında bulunsa da mayıs 2014'teki yüzde 27 doluluk oranıyla kıyaslandığında barajlardaki su seviyesi iyi durumda. Yüzde 79'luk doluluk oranları son 10 yılın en düşük dördüncü Mayıs ayı olarak kayıtlara geçti. Barajlardaki su oranı yıl itibari ile Haziran ayından itibaren kademeli olarak düşüyor. Bu anlamda bakıldığında İstanbul'un barajlarını önümüzdeki aylarda daha düşük bir seviye bekliyor.



Geçtiğimiz yıl yüzde 93,8'lik bir doluluk oranıyla Haziran ayına giren İstanbul barajları, yılı yüzde 61 dolulukla tamamlamıştı. Son yılların en sıcak aylarının yaşanması beklenen bu yaz, İstanbul'un mevcüt suyuyla atlatabileceği görülüyor.



#İstanbul'daki barajlar
#Su ihtiyacı
8 yıl önce