|

İstanbul'da bugün okullar tatil mi? Vali'den açıklama geldi

İstanbul Valisi Vasip Şahin, "İstanbul'da bugün okullar tatil olacak mı?" sorusuna cevap verdi. Şahin, "Bize bugün itibarıyla gelen meteorolojik tahmin bilgileri, kar yağışının öyle ulaşımı ve eğitimi aksatacak bir noktada ve ağırlıkta olmayacağı şeklinde. Onun için şu anda tatil gibi bir konu gündemimizde değil" dedi.

Yeni Şafak
11:13 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 16:50 - 1/03/2018 Perşembe
AA
İstanbul'da okulların tatil olup olmadığını Vali açıkladı.
İstanbul'da okulların tatil olup olmadığını Vali açıkladı.
İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul'da yağan kar nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği sorusuna cevap verdi. Şahin "
İstanbul'da bugün okullar tatil olacak mı?
" sorusuna kendilerine gelen meteorolojik tahmin bilgilerine göre, kar yağışının ulaşımı ve eğitimi aksatacak bir noktada ve ağırlıkta olmayacağını belirterek, "Onun için şu anda tatil gibi bir konu gündemimizde değil" şeklinde konuştu.

İstanbul'da okullar tatil olacak mı?

  • Şahin, İstanbul'da kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilebileceği beklentisine girilmemesi gerektiğini söyledi.
  • İstanbul'daki yağışların çok etkili olmayacağını vurgulayan Şahin, "Biz daha önceki yıllarda olduğu gibi bu yılda öncelikle meteorolojik tahminleri alarak ona göre hareket tarzımızı belirliyoruz. Bize bugün itibarıyla gelen meteorolojik tahmin bilgileri, kar yağışının öyle ulaşımı ve eğitimi aksatacak bir noktada ve ağırlıkta olmayacağı şeklinde. Onun için şu anda tatil gibi bir konu gündemimizde değil" ifadesini kullandı.

Sosyal medyada yüz binlerce öğrenci tarafından takip edildiği ve okulların tatil durumuna ilişkin çok sayıda mesaj aldığının hatırlatılması üzerine Vali Şahin, "Burada bizim amacımız öncelikle çocuklarımızın eğitiminin aksamamasıdır. Özellikle de küçük çocuklarımızın eğitimlerinden geri kalmamalarıdır. Tabiat şartları eğitimi ikinci plana atacak derecede zorlaşırsa ve çocuklarımızın can ve mal güvenlikleri noktasında tatil yapılmasını icap ettirecek olursa biz o kararı da (tatil) almaktan çekinmiyoruz." diye konuştu.

İstanbullular güne beyaz örtü ile uyandı

İstanbul'da gece etkisini artıran ve sabah saatlerinde de devam eden kar yağışı, kenti beyaza bürüdü.

Termometrelerin eksi 2 dereceyi gösterdiği İstanbul'da, vatandaşlar güne beyaz örtü ile uyandı.İstanbul'da gece saatlerinden başlayan ve sabah saatlerinde de devam eden kar yağışı kent genelinde etkili oluyor. Sabahın erken saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar beyaz örtü ile karşılaştı. Park halindeki araçların üzeri karla kaplanırken, bazı vatandaşlar ise araçlarının üzerindeki kar birikintilerini temizledi. Kar yağışı nedeniyle İstanbul'daki termometreler eksi 2 dereceyi gösterdi.


#İstanbul
#Vasip Şahin
6 yıl önce