|

İstanbul’da her yer didik didik aranıyor

Türkiye genelinde "Türkiye Güven huzur uygulaması" çerçevesinde dev operasyon. İstanbul'da 39 ilçe didik didik aranıyor. Uygulama saat 19:00'a kadar sürecek.

Yeni Şafak
16:30 - 2/03/2018 Cuma
Güncelleme: 16:36 - 2/03/2018 Cuma
IHA
Türkiye genelinde başlatılan huzur operasyonunda İstanbul'da her yer didik didik arandı.
Türkiye genelinde başlatılan huzur operasyonunda İstanbul'da her yer didik didik arandı.

İstanbul polisi "Türkiye Güven huzur uygulaması" çerçevesinde vatandaşların yoğun olduğu yerlerde uygulama başlattı. Uygulamada araçlar didik didik aranırken, şüpheli görülen vatandaşların da kimlikleri kontrol edildi.

Türkiye Güven huzur uygulaması" çerçevesinde İstanbul’da uygulama için polis ekiplerince start verildi. Taksim Meydanı , Sabiha Gökçen Havalimanı ve Atatürk Havalimanı’nda araçlar didik didik arandı. Uygulama sırasında şüpheli görülen vatandaşların da kimlikleri kontrol edildi. Polisin uygulaması devam ediyor.

Türkiye genelinde 50 bin emniyet personelinin katıldığı uygulamada olası terör eylemlerinin önlenerek kamu düzeninin sağlanması amaçlandı.

İstanbul genelinde oluşturulan uygulama noktalarından biri de Taksim Meydan oldu. İstanbul Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler, araç ve yayalar üzerinde çalışma yaptı. Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri araçları ve sürücüleri incelerken, Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri de genel asayiş açısından vatandaşların GBT sorgulamalarını yaptı. Karada gerçekleştirilen denetimlere denizden ve havadan da destek verildi. Polis helikopteri havada gerekli kontrolleri sağlarken, Deniz Liman Şube Müdürlüğüne bağlı botlar da denizde denetimlerini sürdürdü.

İstanbul’daki uygulamanın akşam saat 19.00’a kadar süreceği öğrenildi.

#İstanbul
#huzur operasyonu
6 yıl önce