|

İstanbul'da iki alçak saldırı: 29 şehit

Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından saat 22.29'da, 45 saniye arayla Vodafone Arena yakınlarında iki ayrı terör saldırısı meydana geldi. Saldırılarda 27'si polis 29 kişi şehit olurken, 166 kişi yaralandı.

Yeni Şafak
22:34 - 10/12/2016 السبت
Güncelleme: 06:15 - 11/12/2016 الأحد

Beşiktaş Vodafone Arena'da, Süper Toto Süper Lig'de Beşiktaş ile Bursaspor arasında oynanan maçın bitiminde, taraftar stadı terk ettikten sonra saat 22.29'da bölgedeki çevik kuvvet polislerini hedef alan iki ayrı terör saldırısı düzenlendi.



İlk saldırı "Beleştepe" olarak isimlendirilen yerde, seyir halindeki bomba yüklü bir aracın patlaması şeklinde gerçekleşti. İkinci saldırı ise 45 saniye sonra Maçka Parkı'nda yine polislerin bulunduğu bölgede durdurulmak istenen bir teröristin kendisini patlatması sonucu meydana geldi.





Anadolu yakasından bile duyulan patlamaların ardından olay yerine çok sayıda ambulans sevk edildi. Yaralılar, çevredeki hastanelere kaldırıldı.



Terör saldırısının ardından Meclis-i Mebusan ile Dolmabahçe caddeleri bir süre trafiğe kapatıldı.



Çevrede şüphelenilen paketler, olay yerine çağrılan bomba imha uzmanları tarafından kontrollü şekilde imha edildi.










Bombalı saldırıda Gümüşsuyu yokuşu civarındaki toplumsal olaylara müdahale aracı, İETT otobüsleri, dolmuş ve bazı özel araçlar da hasar gördü. Çevredeki kimi binaların da camları kırıldı.





'Şahin' marka otomobille saldırdılar


Polis ekipleri olay yerinde sabah saatlerine kadar inceleme yaptı. İlk belirlemelere göre saldırıda yüklü plastik patlayıcı kullanıldı. A Haber'e bağlanan İstanbul Başsavcıvekili Mehmet Akif Ekinci de bir canlı bomba bir de bomba yüklü araçla saldırı düzenlendiğini ifade etti. Ekinci saldırıda 'Şahin' marka bir araç kullanıldığını ifade etti.



  1. O hainlere siber takip
  2. Patlamanın ardından sosyal medyada aralarında siyasetçi, sanatçıların da olduğu çok sayıda kişi adeta patlamaya sevinen paylaşımlar yaptı.Emniyet Genel Müdürlüğü terör faaliyetlerini destekleyen ve suç unsurları içeren sosyal medya profil ve sayfalarının siber@egm.gov.tr siber.istanbul@egm.gov.tr siber.ankara@egm.gov.tr siber.onleme.arastirma@egm.gov.tr adreslerine bildirilmesini istedi.



Yayın yasağı getirildi


Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Başbakanlık tarafından İstanbul'da Beşiktaş'ta Vodafone Arena yakınında meydana gelen patlamaya ilişkin geçici yayın yasağı getirildi.





Tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize saldırmakta


Cumhurbaşkanı Erdoğan, terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:


  1. "Terörün, her türlü değeri ve ahlakı çiğneyen yüzünün en çirkin haline, bu gece İstanbul'da, bir kez daha şahit olduk. Türkiye ne zaman, geleceğe yönelik olumlu bir adım atsa, cevabı hemen, terör örgütleri eliyle kan, can, vahşet, kaos olarak önümüze gelmektedir. Son yıllarda defalarca yaşadığımız bu alçak saldırıyı yapan terör örgütünün adının ve yönteminin herhangi bir önemi yoktur. PKK'sıyla, DEAŞ'ıyla, FETÖ'süyle tüm terör örgütleri aynı amaç için ülkemize ve milletimize saldırmaktadır. Türkiye'nin, bu ahlaksız terör saldırısından sonra da yaralarını kendisinin saracağını, yasını hakiki dostlarıyla birlikte kendi başına tutacağını, yasak savma kabilinden açıklamalar dışında yanında kimseyi bulamayacağını biliyoruz. Terörle mücadele eden Türkiye'nin ve Türk milletinin yanında yer almak yerine, terör örgütlerini ve teröristleri desteklemeyi tercih eden ülkelerin, bu olaydan sonra farklı davranmalarını beklemek için sebebimiz kalmamıştır. Allah'ın yardımıyla, ülke ve millet olarak, terörün, terör örgütlerinin, teröristlerin ve elbette onların arkalarındaki güçlerin üstesinden geleceğimizden kimsenin şüphesi olmasın."




Katiller hak ettikleri cevabı alacaklar

Başbakan Yıldırım, terör saldırısına ilişkin yazılı açıklamasında, şunları aktardı:



  1. "Hayata, huzura, mutluluğa pusu kuran katiller devlet ve milletimizin bütünlüğüne halel getiremeyecekler, Türkiye'yi demokrasi ve hukuk yolundan çeviremeyeceklerdir. Aziz milletimize şimdiden büyük sabır ve metanet diliyorum. Aziz şehitlerimizin kanı yerde kalmayacaktır. Yaralılarımıza şifa diliyorum. Hayata kasteden katiller ve kendi bedenlerini de imha eden o aşağılık ruhları ölüme gönderen odaklar da hak ettikleri cevabı alacaklardır. Hükümetimiz ve bakanlarımız alçak saldırının aydınlanması için bütün dikkatiyle teyakkuz halindedir. Allah birlik ve beraberliğimizi bozmasın ve daima insanlığın vicdanı olan ülkemizi, milletimizi ve devletimizi korusun."














#İstanbul
#Beşiktaş
#Patlama
٪d سنوات قبل