|

İstanbul'da IŞİD'e baskın: 4 gözaltı

Niğde'de 1 polis ile 1 askeri şehit eden örgüt çözülüyor. Dün İstanbul'da 2 kişiyi gözaltına alan polis, akşam da Ümraniye'de bir IŞİD hücresine baskın yaparak 2 teröristti yaralı olarak ele geçirdi.

Yusuf Doğan
00:00 - 26/03/2014 Çarşamba
Güncelleme: 00:11 - 26/03/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
İstanbul'da IŞİD'e baskın: 4 gözaltı
İstanbul'da IŞİD'e baskın: 4 gözaltı

Niğde'nin Ulukışla ilçesinde 2 güvenlik görevlisinin şehit olduğu, bir kamyon sürücüsünün hayatını kaybettiği saldırıyı gerçekleştiren teröristlerle bağlantılı hücreye polis ağır bir darbe inderdi. İstanbul Terörle Mücadele ekipleri, dün sabah saatlerinde saldırı ile bağlantılı olduğu iddia edilen Azerbaycan uyruklu Türk vatandaşı 2 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler, Ankara'ya gönderildi. Akşam saatlerinde ise ikinci bir operasyon geldi.

KAPIYI ÇALAN POLİSE ATEŞ AÇTILAR

Polis Ümraniye'de IŞİD'e ait olduğu iddia edilen bir hücre evini bastı. Kapıyı çalan polise ateşle karşılık veren 2 terörist yarım saat süren çatışmanın ardından yaralı olarak ele geçirildi. Çatışmada 3 polis hafif şekilde yaralandı. Teröristlerden 1'inin durumunun ağır olduğu belirtildi.

'XU' İLE 'RAMADANİ'

Ulukışla'da 20 Mart'ta durdurulan otomobildeki teröristlerin, güvenlik güçlerine ateş açması sonucu bir asker ve bir polis şehit olmuş, teröristler tarafından aracı gasbedilen bir sürücü de hayatını kaybetmişti. Çatışmada 2 terörist yaralı ele geçirilirken, kaçan 1 terörist ise Köşkönü Köyü'nde yakalanmıştı. Kendilerini 'Almanya vatandaşı Benjamin Xu' ve 'İsviçre vatandaşı Çendrim Ramadani' olarak beyan eden zanlılar tutuklanmıştı.

Kuvvetle muhtemel öldü!

Hatay-Reyhanlı'da 11 Mayıs 2013'te 52 kişinin ölümüyle sonuçlanan bombalı saldırıların baş faili 'Acilciler' terör örgütünün lideri Mihraç Ural'ın çatışmada öldüğü iddiaları güçleniyor. 57 yaşındaki Ural'ın, Lazkiye'de Esed güçleriyle Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) mensupları çatışırken, rejim güçlerine destek için 3 adamıyla birlikte çatışmaya katıldığı sırada ÖSO üyelerince öldürüldüğü iddia edildi. Ancak bu bilginin doğruluğu henüz netleşmedi.

10 yıl önce