|

İstanbul'da kablo hırsızlarına operasyon

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri gelen bir ihbar üzerine kablo hırsızlarına yönelik operasyon düzenledi. Yaklaşık 500 kilo kablonun ele geçirildiği operasyonda bir şüpheli direkte bulunan kabloyu demir makasla keserken suçüstü yakalandı.

Yeni Şafak
11:08 - 7/10/2015 Çarşamba
Güncelleme: 11:58 - 7/10/2015 Çarşamba
IHA

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri Türk Telekom A.Ş'ye ait Enerji ve Nakil kablolarının çalındığı yönünde gelen bir ihbarı değerlendirerek operasyon başlattı. 5 Ekim'de yapılan operasyonda olay yerine yönlendirilen jandarma asayiş timleri, şüpheli gördükleri bir aracı takibe aldı. Jandarma ekipleri araçta rulo halinde yaklaşık 500 kilo kablo ele geçirdi. Kablolara el konulurken sürücü A.Ü. gözaltına alındı.


Olay yerinde yapılan araştırmalar neticesinde diğer şüpheli olduğu değerlendirilen S.Y. isimli şahıs direkte bulunan kabloyu demir makasla keserken suçüstü yakalandı. Olay Şile Cumhuriyet Başsavcılığına bildirilmiş, alınan talimatlar doğrultusunda yapılan sorgulamaları müteakip A.Ü. ve S.Y. isimli şahıslar adli makamlara sevk edildi.


Öte yandan, İstanbul İl Jandarma Komutanlığınca son bir yıl içerisinde haberleşme ve enerji nakil kablosu hırsızlığı olaylarıyla ilgili olarak ise 19 şüpheliyi yakaladı.

#kablo hırsızları
#İstanbul İl Jandarma Komutanlığı
#operasyon
9 yıl önce