|

İstanbul'da korku dolu anlar

İstanbul Bebek'te istinat duvarı bir gecekondunun üzerine çöktü. Gecekondunun bir kısmı tamamen toprağa gömüldü. Öte yandan Kadıköy'de de, yanında inşaat bulunan bir sitenin otoparkında meydana gelen toprak kaymasında, iki otomobil hasar gördü.

Yeni Şafak
12:51 - 28/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 13:05 - 28/02/2018 Çarşamba
IHA
Bebek'te istinat duvarı evin üzerine çöktü.
Bebek'te istinat duvarı evin üzerine çöktü.

Bebek'te sabah saat 09.30 sıralarında istinat duvarı henüz bilinmeyen bir nedenden kayarak gecekondunun üzerine çöktü. Gecekondunun bir kısmı tamamen toprağa gömülürken olayda ölen yada yaralanan olmadı. Gecekonduda maddi hasar meydana geldi. Olay yerine gelen itfaiye kipleri çalışma başlattı.

Gecekonduda yaşayan ailenin yakını olan Murat Kırmızı, "Kaymasının sebebi duvarın üzerine 4 metre kalın duvar çıkması. Bir buçuk metre genişliğinde 4 metre yüksekliğinde" dedi.


Kadıköy'de de istinat duvarı çöktü

Öte yandan Kadıköy'de, yanında inşaat bulunan bir sitenin otoparkında toprak kayması meydana geldi.

Acıbadem Mahallesi Faik Ali Sokak'ta, yan tarafında inşaat çalışması süren bir sitenin otopark olarak kullanılan bahçesinde toprak kayması oldu.

Toprak kayması sonucu site bahçesinin duvarı çökerken, park halindeki iki otomobil de çukura kaydı.


Olay yerine gelen itfaiye ve polis ekipleri, bölgede güvelik şeridi çekip, araçları kurtarma çalışması başlattı. Ekipler, araçları, çukura tamamen düşmemesi için halatla ağaçlara bağladı. Araçlar, vinç yardımıyla kurtarıldı.

Site sakinleri de de inşaat çalışmalarına tepki gösterdi.


#İstanbul
#Gecekondu
6 yıl önce