|

İstanbul’da seçim yenilenmeli

MHP lideri Bahçeli, hak edilmemiş bir başarının, çalınmış bir zaferin hiç kimseye fayda getirmeyeceğini vurgulayarak, “İstanbul’daki şayialarla ilgili YSK’nın iddiaları inceleyip bir karar vermesi, şayet organize sandık yolsuzluğu tespit edilirse seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur” dedi.

Nur Banu Aras
04:00 - 14/04/2019 Pazar
Güncelleme: 02:04 - 14/04/2019 Pazar
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli
Devlet Bahçeli

31 Mart yerel seçimlerinin ardından İstanbul’daki tartışmaları değerlendiren MHP lideri Devlet Bahçeli, ‘İspatlı sandık yolsuzluklarına göz yummayız. İstanbul’da seçimlerin tekrarı çözüm olabilir’ dedi. Bahçeli önerdiği yeni seçim sistemine yönelik eleştirilere de “Bunu eyalet sistemi olarak çarpıtmak cahilliktir, ahlaksızlıktır” yanıtını verdi. Bahçeli, il genel meclisinde aldıkları oya dikkat çekerek “Bu çerçevede partimizin aldığı oy oranı yüzde 18.81’dir” dedi.


SEÇİMLERİN KAZANANI CUMHUR İTTİFAKI

  • Bahçeli, 31 Mart yerel seçimlerinin sonuçlarını değerlendirmek üzere Kızılcahamam’da partisinin Merkez Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu ve milletvekilleriyle bir araya geldi. Toplantının açılış konuşmasını yapan Bahçeli, özetle şunları söyledi: “31 Mart seçimlerinin kazananı açık ara farkla Cumhur İttifakı’dır. Partimiz 31 Mart seçimlerinde büyük bir başarıya imza atmıştır. Yenilgimizi gözleyenler bir kez daha ters köşeye yattılar.

235 BELEDİYE KAZANDIK

MHP 31 Mart seçimlerinde; 1 büyükşehir, 10 il, 58 metropol ilçe, 78 ilçe, 89 belde olmak üzere toplam 235 belediye başkanlığı kazanmıştır. Bin 389 belediyenin 987’si Cumhur İttifakı’nın siyasi sorumluluğuna teslim edilmiştir. Belediye başkanlıkların yüzde 72’si Cumhur İttifak’ını oluşturan partilerin yönetimine geçmiştir.

CUMHUR İTTİFAKI’NIN OYU YÜZDE 60

Eksiğimiz varsa tamamlayacağız. Bütün sonuçları sandık sandık inceleyeceğiz. Seçimlerde 3 bin 658 belediye meclis üyesi partimizden seçilmiştir. Partimizin doğrudan oy almadığı pek çok seçim çevresi varken, oy oranımızı yüzde 7,4 göstermek haksızlıktır, adaletsizliktir. MHP’nin aldığı oy oranı yüzde 18,81’dir. AK Parti’nin il genel meclisi seçiminde aldığı oy oranı ise yüzde 41,61 düzeyindedir. Bu durum karşısında Cumhur İttifakı’nı oluşturan partilerin toplam oy oranı yüzde 60,42 seviyesindedir.

CHP’NİNKİ PİRUS ZAFERİ’DİR

Zillet İttifakı’nın ana aktörü CHP’nin 11 Büyükşehirde sonuç aldığı görülmektedir. Bu aslında nevi şahsına münhasır Pirus Zaferi’dir. Kazanırken kayıp böyle bir şeydir.

ORGANİZE SANDIK YOLSUZLUĞU

  • Organize sandık yolsuzluğu ortaya çıkmıştır. Büyükçekmece ve Maltepe’de mızrak çuvala sığmamaktadır. Islak imzalı ve mühürlü sandık sayım döküm cetveli ve sandık sonuç tutanakları ile YSK’ya bildirilen oylar arasındaki fahiş farklar, İstanbul’da seçimi gölgelemiştir.” dedi. Bahçeli, “Sonuçlar toplum vicdanında huzur bulmayacak bir anlayış içinde gelişirse İstanbul’da seçimin tekrarı çözüm olarak düşünülebilecektir.”

16 bin oyun peşine düşmeyelim mi?

Bahçeli, “Binali Yıldırım lehine kullanılan yaklaşık 16 bin oyun nasıl çalındığının, nereye yazıldığının, nasıl gizlendiğinin peşine düşmeyelim mi?” diye sordu. Bahçeli şöyle devam etti; “CHP’nin zeka özürlü sözcüleri polemik gevişini başka yerlerde yapsınlar, sandıklarda çevirdikleri filim fırıldakların günü geldiğinde ortaya çıkacağını unutmasınlar. İstanbul başkanlığı seçimi hakkında Avrupa’dan, ABD’den peş peşe açıklamalar yapılmıştır. ABD’ye ne oluyor, Avrupa ülkeleri niye telaşlanıyor? İstanbul’daki şayialarla ilgili YSK’nın iddiaları inceleyip bir karar vermesi, şayet organize sandık yolsuzluğu tespit edilirse seçimlerin yenilenmesi en mantıklı yoldur. Hak edilmemiş bir başarı, çalınmış bir zafer hiç kimseye fayda getirmeyecektir.”


KANKAMA LAF SÖYLETMEM

  • MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Kızılcahamam’daki kampında, Cumhur İttifakı’na yönelik eleştirilere cevap vererek, “İttifaka laf söylüyorlar. Ben söz söylemeyecek miyim? Kankama laf söyletmem” dedi.
  • AK PARTİ İLE AYRIMIZ GAYRIMIZ YOK
  • Cumhur İttifakı’nın seçime kadar devam edeceğini söyleyenlerin olduğunu aktaran Bahçeli, şunları kaydetti: “Bu sonuçlar Cumhur İttifakı’nın başarısını gösteriyor. İttifak 2023’e kadar devam edecek. Seçim sonuçları hem bizim hem de ittifak için başarı. Burada, belediye sayısında başarılı olduk ama bunu öne çıkarmaya gerek yok. Belediye sayısına bakmayın. Başarı Cumhur İttifakı’nın başarısıdır. Arkadaşlar buna dikkat etsinler. AK Parti’yle ayrımız, gayrımız yok. AK Parti ve MHP’nin ittifakı başarılı olmuştur.”


#MHP
#Devlet Bahçeli
#Seçim
#YSK
#İstanbul
5 yıl önce