İstanbul’da sıcaklara iki gün ara

04:00, 27/08/2026, Perşembe
Yeni Şafak
İstanbul’da sıcaklara iki gün ara
Arşiv.

İstanbul’da sıcaklıkların yarından itibaren kuzeyden gelecek serin havayla hissedilir derecede azalması ve yerini yağışlı havaya bırakması bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, İstanbul'da bu hafta 32 dereceye kadar çıkan sıcaklıkların, bugün de benzer değerlerde seyretmesi bekleniyor. Yarın ise sıcaklıkların kentin genelinde belirgin şekilde düşeceği ve sağanak ile gök gürültülü sağanağın etkili olacağı tahmin ediliyor.

KUZEYDEN SERİN HAVA GELİYOR

Meteoroloji mühendisi Adil Tek, kuzeyden gelen serin hava akışının görülmeye başlayacağını söyleyerek şunları kaydetti: "Bu akışın beraberinde yağışlar var. İstanbul genelinde yarın bir yağış beklentisi var. Anadolu Yakası daha fazla yağış alabilir ama neredeyse tüm ilçeler yağış alıyor. Kuzeyli bir akış geldiği için kuzey ilçelerde risk biraz daha yüksek. Bununla birlikte Beylikdüzü, Bakırköy gibi ilçeler de yağış alan yerler arasında. Bugün 31-32 derecelerde olan sıcaklıklar, yarın günü bir anda 21 derecelere kadar düşüyor. Beraberinde kuvvetli rüzgarlar var. 'Bu ne sıcaktı, bu ne soğuk?' diyeceğiz." Tek, yağışların, cuma sabahı zayıf şekilde başlayıp öğleden sonra biraz daha kuvvetleneceğini belirterek, şu bilgileri verdi:

18 DERECELERE KADAR İNEBİLİR

"Cumartesi akşama kadar aralıklarla devam eden yağış geçişleri göreceğiz. Pazar gününden itibaren o yağış etkisini kaybetmiş olacak. Sıcaklıklar da tekrar 28-29 derecelere çıkmaya başlıyor. Önümüzdeki hafta yaz günleri devam edecek. Özellikle cuma-cumartesi gece İstanbullular üşüdüklerini hissedecek. Sıcaklıklar 18 derecelere kadar İstanbul'da inebilir."

Tek, eylülde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerinde seyredeceğinin, yazın uzun süreceğinin tahmin edildiğini belirtti.



Dağların arasında saklı cennet: Blatacko Gölü
Hayat
Dağların arasında saklı cennet: Blatacko Gölü
Sıfır sermayeden 50 bin kişilik Arapça platformuna
Hayat
Sıfır sermayeden 50 bin kişilik Arapça platformuna
Bir zamanlar binlerce kişi yaşıyordu: Zamanın gözde yerleşim yeri ‘Dereköy’ hayalet köyü andırıyor
Gündem
Bir zamanlar binlerce kişi yaşıyordu: Zamanın gözde yerleşim yeri ‘Dereköy’ hayalet köyü andırıyor

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026