|

İstanbul'da yarın okullar tatil mi?

İstanbul'da 3 gündür yoğun kar yağışı ve soğuk havanın etkisi altında. Hava sıcaklığı -12 dereceye kadar düştü, kar kalınlığı ise bazı ilçelerde 30 santimi aştı. Bugün de kar yağışı zaman zaman etkisini artırarak devam ediyor. Öğrenciler ise 'okullar tatil' haberini bekliyor ancak henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Yeni Şafak
17:51 - 3/01/2016 Pazar
Güncelleme: 16:06 - 3/01/2016 Pazar
Yeni Şafak

İstanbul'da Çarşamba gününden beri etkili olan kar yağışı devam ediyor. Meteoroloji, bugün için yağmur bekliyordu ancak gün boyu hafif şekilde devam eden kar yağışı, öğle saatlerinde zaman zaman etkisini artırarak devam ediyor. Öğrenciler ise Valilik'ten 'yarın (4 Ocak Pazartesi)okullar tatil' açıklaması bekliyor.



İstanbul'da yarın kar yağışının yerini yağmura bırakması ve hava sıcaklığının sıfırın üstüne çıkması bekleniyor. Ulaşımda da ciddi aksaklıklar yaşanmıyor.



Öğrencilerin gözü 'tatil' açıklamasında


Öğrencilerin en çok merak ettiği konu, İstanbul'da yarın (4 Ocak Pazartesi) okullar tatil mi? Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, önümüzdeki saatlerde resmi merciler ve İstanbul Valisi Vasip Şahin açıklama yapabilir.



İstanbul'da günlerdir etkili olan kar yağışı, yavaş yavaş etkisini kaybetmeye başladı. Gece saatlerinde düşen hava sıcaklığı ise etkisini göstermeye devam ediyor. Dün Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan veriye göre -10.7 derece olan Sancaktepe'de belediyeye ait termometre hava sıcaklığını -3 derece olarak gösterirken, üst geçitlerde buz sarkıtları oluştuğu gözlendi. Avrupa Yakası'nda ise dün gece-12.2 derece olan Büyükçekmece'de bu sabaha karşı termometreler 0 dereceyi gösterirken Şişli'de hava sıcaklığını 0 derece, Bakırköy'de ise 1 derece olarak gösterdi.



Ekipler hazır bekliyor


İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, buzlanma ve don olaylarına karşı yol kenarlarında hazır bekletilirken, ana arterlerdeki dijital levhalarla da sürücüler buzlanma tehlikesine karşı uyarılıyor.


#İstanbul'da okullar tatil mi?
#okulların tatil olduğu iller
8 yıl önce