|

'İstanbul’dan kalkan uçakta koronavirüs çıktı' iddialarına Bakan Koca'dan yanıt: Yolcu Fransız, mürettebat karantinada

THY'nin İstanbul-Singapur uçuşu yapan uçaktaki bir yolcuda yapılan testlerde koronavirüs pozitif çıkması büyük panik yaratmıştı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yolcunun Londra'dan Singapur'a giden Fransa vatandaşı olduğunu belirterek, "THY uçağımız boş döndü, mürettebat 14 gün gözetim altında tutulacak" açıklamasını yaptı.

14:45 - 5/03/2020 Perşembe
Güncelleme: 16:10 - 5/03/2020 Perşembe
DHA
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca

Türk Hava Yolları'nın dün İstanbul'dan Singapur'a giden uçağında bulunan bir yolcuda koronavirüs tespit edilmişti. Virüs rastlanan kişinin Türk olmadığı, İstanbul üzerinden transit geçiş yapan bir yolcu olduğunu açıklanmıştı. Ancak büyük panik yaratan ve sosyal medyada çıkan asılsız haberlerin ardından Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan rahatlatan bir açıklama geldi.


Müretterbat tedbiren karantinaya alındı

Bakan Koca, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, virüs taşıyan yolcunun Fransız vatndaşı olduğunu beliterek, "Singapur’da Koronavirüs tanısı konan yolcu, Fransız vatandaşıdır. Londra’dan Singapur’a giden transit bir yolcudur. Uçağımız yolcusuz olarak dönüş yapmıştır. Mürettebat, tedbiren 14 gün gözetim altında tutulacaktır" ifadelerini kullandı.




#fahrettin koca
#thy
#singapur
#mürettebat
4 yıl önce