|

İstanbulkart alışveriş yaptıracak

Megakentte yaşayanların elinden düşmeyen İstanbulkart, plastik paraya dönüşüyor. Artık İstanbulkart'la alışveriş de yapılabilecek.

Yeni Şafak
04:00 - 17/11/2015 Salı
Güncelleme: 21:22 - 16/11/2015 Pazartesi
Yeni Şafak
FATİH ÖZKANOĞLU


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın ulaşımda kullanılan İstanbulkart'ın parakart olarak da kullanılabileceğini açıklamasının ardından, sistemin detayları da belirmeye başladı. Parakart sisteminin koordinasyonu Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. tarafından sağlanacak. Bir nevi bankacılık faaliyeti yürütecek olan şirket Merkez Bankası'na bağlı özerk kuruluş olarak çalışacak.



HARÇLIK KONTROL ALTINDA OLACAK


Parakart ile nakit para çekme, para transferi, döviz alım-satım gibi işlemler yapılamayacak, kredi kartı gibi kullanılamayacak. İşlemler, para yükleme ve harcama ile sınırlı olacak. Para yatırmak için Akbil Dolum Cihazları'ndan, bayilerden yararlanılacak. Para iadesi olmayan bu cihazlardan yatırılan para, pos makinesinin olduğu noktalarda kullanabilecek. Okul kantinlerine koyulacak pos cihazları sayesinde aileler çocuklarının harçlıklarını karta yükleyip, nereye harcadığını da kontrol edebilecek. İstanbulkart mevcut haliyle kullanılacağı için kullanıcılara ekstra maliyet çıkarılmayacak. Yıllık aidat ücreti de alınmayacak.



#Megakent
#İstanbulkart
#alışveriş
#Kadir Topbaş
8 yıl önce