|

İstanbullulara 3 günlük sağanak uyarısı

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergün Güler, İstanbul'da bugün mevsim normallerinin 12 derece üzerinde seyreden sıcaklıkların yarından itibaren kuvvetli sağanakla 4 ila 8 derece azalacağını bildirdi. Kentte, yarından başlayarak, hafta sonuna kadar sıcaklıklar hissedilir derecede azalarak, 3 gün boyunca sağanak görülecek.

Yeni Şafak
15:09 - 1/03/2016 Salı
Güncelleme: 17:41 - 1/03/2016 Salı
AA

İl genelinde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin yaklaşık 5 derece üzerinde seyrettiğini anlatan Güler, yağışların ise normallerden yüzde 10 ila 45 arasında fazla gerçekleştiğini dile getirdi.



Güler, mart ayının da diğer yıllara oranla oldukça sıcak başladığını ifade ederek, "Martın sıcaklık ortalaması 11 derece. Bugünse hava sıcaklığı normallerin yaklaşık 12 derece üzerinde gerçekleşti. İstanbul genelinde hava parçalı bulutlu geçiyor. Sıcaklık da 21-26 derece arasında bulunuyor. Buna göre, kentteki en yüksek sıcaklıkları baz alırsak, Samandıra'da 26 derece, Çekmeköy'de 25 derece, Sarıyer, Kartal ve Pendik'te 24 derece, Şişli'de 23 derece, Üsküdar'da 22 derece ve Bakırköy'de 21 derece oldu" dedi.



"Yarından itibaren kuvvetli sağanak ve serin hava geliyor"


İstanbul genelinde yeni bir hava dalgasının etkili olacağını kaydeden Güler, "Yarın bölgemiz, Orta Akdeniz üzerinden gelen serin hava ve sağanağın etkisine girecek. Kentte, yarından başlayarak, hafta sonuna kadar sıcaklıklar hissedilir derecede azalarak, 3 gün boyunca sağanak görülecek. Buna göre, yarın sabah saatlerinde İstanbul'da kuvvetli sağanak bekliyoruz. Hava sıcaklıkları da buna bağlı olarak 4 ila 8 derece azalarak, mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyretmeye devam edecek" diye konuştu.



Güler, özellikle yarın ciddi yağış beklediklerini anlatarak, "Çarşamba günü İstanbul'da kuvvetli sağanak, hava sıcaklığının en düşük 9, en yüksek 16; perşembe, sağanak en düşük 8, en yüksek 13; cuma, yağmur, en düşük 8, en yüksek 15; cumartesi, çok bulutlu, en düşük 9, en yüksek 14 ve pazar ise parçalı bulutlu, en düşük 8, en yüksek 17 derece olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.



Türkiye genelinde de sıcaklıklar mevsim normallerine düşecek




Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava sıcaklıklarının ülke genelinde yağışlabirlikte hafta sonuna kadar mevsim normalleri civarına ineceğinin tahmin edildiğini bildirdi.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, hava sıcaklıklarının yarın iç ve doğu bölgelerde artmaya devam edeceği ancak yurdun batı bölgelerinden başlayarak ülke genelinde yağışla hafta sonuna kadar azalacağı ve mevsim normalleri civarına ineceği tahmin ediliyor.



Tahminlere göre, Türkiye'nin yarın Orta Akdeniz üzerinden gelen yağışlıhavanın etkisine girecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ile Batı Karadeniz'in batısı yağışlı geçecek.



Yağışlar yarın akşam saatlerinde İstanbul, Yalova, Bursa, Balıkesir, Uşak, Denizli, Muğla ile Aydın, Manisa ve İzmir'in doğusunda kuvvetli olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü yetkilileri, Kuzey Afrika üzerinden gelen kuvvetli güneyli rüzgarlarla bu akşam ve gece saatlerinde Kıyı Ege'de, yarın Ege, Akdeniz ve İç Anadolu'nun güney ile doğusunda toz taşınımı beklendiğinden hava kalitesinin azalması, görüş mesafesinde düşme gibi olumsuz şartlara karşı vatandaşların dikkatli olmaları yönünde uyarı yaptı.



Sağanak yağış bekleniyor


Perşembe günü ise Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz, Güneydoğu Anadolu, Doğu Anadolu'nun batısı ile Orta Karadeniz'in iç kesimleri yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışlar perşembe günü ilk saatlerde Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce, Zonguldak, Eskişehir, Bilecik, Kütahya, Afyonkarahisar, Isparta, Burdur ve Antalya ile öğleden sonra Mersin, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş'ta kuvvetli olacak.



Sıcaklıklar pazar günü yeniden artacak


Yağışlar cuma günü doğu bölgelerinde etkili olduktan sonra yurdu terk edecek ancak batı bölgelerinin yeni bir yağışlı sistemin etkisine girecek. Cumartesi günü Marmara'nın batısı ve kıyı Ege dışında ülke genelinde etkisini gösterecek yağışlar pazar günü yurdu terk edecek, hava sıcaklıkları yeniden yükselmeye başlayacak.



Meteoroloji'den 'toz taşınımı' uyarısı


Meteoroloji Genel Müdürlüğünden, Ege ve Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusu için toz taşınımı uyarısında bulunuldu.



Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Afrika üzerinden, kuvvetli güney ve güneydoğulu rüzgarlarla bugün akşam ve gece saatlerde kıyı Ege'de, yarın Ege ve Akdeniz ile İç Anadolu'nun güney ve doğusunda toz taşınımı bekleniyor.



Hava kalitesinin azalması, görüş mesafesinin düşmesi gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği de kaydedildi.


#Ergün Güler
#Meteoroloji
#sağanak
#sıcaklık
8 yıl önce