|

İstanbul'u terk ediyor

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişiminin ardından alınan karar doğrultusunda şehir içindeki askeri birliklerin taşınma işlemleri başladı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/08/2016 Salı
Güncelleme: 20:51 - 22/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Kışlaların 11 Eylül'e kadar şehir dışına taşınması kararı ilk olarak İstanbul'da uygulandı. İstanbul'daki 66. Mekanize Zırhlı Piyade Tugay Komutanlığı Tekirdağ'ın Çorlu ilçesine taşınacak. Ankara'daki 28. Mekanize Piyade Tugayı'nın Çankırı'ya, Kara Kuvvetleri Komutanlığı Kara Havacılık Komutanlığı'nın Isparta'ya, Etimesgut Zırhlı Birlikler ve Eğitim Tümen Komutanlığı'nın Şereflikoçhisar'a taşınmasına karar verildi.



BRANDALARLA ÖRTÜLDÜ


Sevkiyat kapsamında Etimesgut'taki Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığında uğurlama töreni düzenlendi. Bir grup asker, birliğin nizamiyesinde üzerileri haki renk brandalarla örtülü 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu 6 tırdan oluşan ilk konvoyu selamlayıp, uğurladı. Önlerine Türk bayrağı asılan TIR'ların çıkışı sırasında birlik çevresinde güvenlik önlemi alınırken, konvoya askeri inzibat ve emniyet trafik ekipleri yol boyunca öncülük yaptı. Mamak'taki General Eşref Akıncı Kışlası'nda da 4 tank ve 4 zırhlı personel taşıyıcısının yüklü olduğu 4 TIR, Çankırı'ya doğru yola çıktı. Etimesgut'taki sevkiyatlar hafta boyunca Şereflikoçhisar'a devam edecek. Şereflikoçhisar'ın ardından kalan tank ve zırhlı personel taşıyıcıları kısım kısım, Burdur başta olmak üzere çeşitli illere sevk edilecek.



15 Eylül'e kadar sürecek


Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, askeri birliklerin taşınması konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın talimatları olduğunu, konuyu Kara ve Hava Kuvvetleri Komutanları ile değerlendirdiklerini ve 15 Eylül'e kadar zırhlı araçların İstanbul ve Ankara'dan, belirlenen yerlere taşınma sürecini tamamlayacaklarını söylemişti.


#FETÖ
#Darbe girişimi
#Zırhlı Birlikler
8 yıl önce