|

İşte katil

Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanı Turgut Aslan ile korumasını başından vurduğu ileri sürülen Albay Erkan Öktem, savcılık ifadesinde, o gün edindiği MP5 silahı ormanlık alanın girişine attığını söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 5/08/2016 Cuma
Güncelleme: 00:15 - 5/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

Öktem, “MP5 silahı ile Emniyet'ten alınan rehinelerin kafasına ateş etmedim. Kimin ateş ettiğini bilmiyorum” iddiasında bulundu. Jandarma eski Genel Komutanı Orgeneral Galip Mendi'nin özel kalem müdürü olan ve Türk Silahlı Kuvvetleri'nden ihraç edilen Öktem darbe gecesi Jandarma karargahında ikinci kata çıktığında, rehineler arasında Emniyet'ten üç kişi ile karargahta çalışan, 3-4 sıra halinde dizilmiş 20-30 kişinin bulunduğunu anlattı.



ORMANLIK ALANA GÖTÜRDÜM


Öktem ifadesinin devamında şunları söyledi: “Sabaha doğru her yer tenhalaştı. Emniyet'ten iki rehineyi de yanıma alıp, onları rehin tutan, tanımadığım iki askerle birlikte ormanlık alana doğru gittik. Ormanlık alanın girişine yaklaştığımızda uçakların da yaklaştığı anlaşılıyordu. Biz ormanlık alana girdikten sonra uçakların bombalaması başladı. Rehineler ile yanlarındaki iki askeri bırakıp, ormanlık alana girerek, mevzilendim. Rehinelerle yanımdaki askerlere ne olduğunu bilmiyorum. Ben silahı ormanlık alanın girişinde, ilk mevzide bir yere bıraktım, ancak tabancam yanımdaydı.”


#FETÖ
#Erkan Öktem
#Galip Mendi
8 yıl önce