|

İşte Kongre'nin divan üyeleri

AK Parti'nin, 5. Olağan Büyük Kongresi bugün yapılıyor. Kongre'de divan başkanı ve üyelikleri için yapılan seçim sonucu, Divan Başkanlığına eski Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ seçildi.

Yeni Şafak
11:48 - 12/09/2015 samedi
Güncelleme: 12:05 - 12/09/2015 samedi

AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nin divan başkanlığına eski Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ seçildi.



Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleştirilen AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi'nde AK Parti tüzüğü gereğince divan başkanı ve üyelikleri için seçim yapıldı.



AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu, tüzüğün 44'üncü maddesi ve Siyasi Partiler Kanunu'nun 14'üncü maddesi gereğince delegelerin nisabın yarıdan fazlasının tespit edildiğini açıkladı. Soylu, bin 445 delegeden bin 275'inin salonda hazır olduğunu ve böylelikle kongrenin açıldığını ilan etti.



Tek liste


Soylu, tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamayla divan ve divan kurulunun tek bir liste halinde oylanmasının kabul edildiğini belirtti.



AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi açılışı başkanlığına, divan başkanı ve divan üyelikleri seçiminin liste yöntemine göre birlikte ve aynı anda yapılması arz ve teklif edildi.



Kongreye ilişkin bilgi veren ve AK Parti'nin kuruluşundan bu zamana kadar görev alanlara teşekkür eden Soylu'nun, AK Parti Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'a teşekkür etmesi üzerine salondan "Recep Tayyip Erdoğan" tezahüratları yükseldi.



Tüzüğün ilgili maddeleri uyarınca açık oylamaya sunulan ve ilk sırada Genel Başkan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun imzaladığı listede MKYK üyeleri, 81 il başkanı ve kongreye katılan delegelerin tümünün imzası yer aldı.



Divan başkan ve üyelerinin birlikte seçildiği liste uyarınca Divan Başkanlığına, eski Başbakan Yardımcısı ve Adalet Bakanı Bekir Bozdağ seçildi.



Divan Başkan Yardımcılığına da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülhamit Gül, üyeliklere de AK Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, AK Parti Ankara İl Başkanı Mustafa Nedim Yamalı, AK Parti Kadın Kolları Genel Merkez Başkanı Azize Sibel Gönül ve AK Parti Gençlik Kolları Genel Merkez Başkanı Abdurrahim Boynukalın getirildi.



#divan
#AK Parti 5. Olağan Büyük Kongresi
#3 dönem kuralı
#ak parti kongresi
il y a 9 ans