|

İstismar değil alçaklık

AK Parti ve MHP grup toplantılarında liderler, çocuk istismarına yönelik sert mesajlar verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Bu alçaklıklar istismar değil, izmihlaldir” derken, Bahçeli “Sübyancı şerefsizler iki cihanda da hasmımız” açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/02/2018 Çarşamba
Güncelleme: 08:18 - 21/02/2018 Çarşamba
Yeni Şafak
Liderler, çocuk istismarına yönelik sert mesajlar verdi.
Liderler, çocuk istismarına yönelik sert mesajlar verdi.

Çocuk istismarına karşı hükümet 6 bakandan oluşan komisyon kurarken, liderler de grup toplantılarında çocuk istismarına çok sert tepki gösterdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup toplantısında yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Canımızdan birer parça olan bu masumların sadece yaşatılması, yetiştirilmesi değil, her türlü tehdit ve tehlikeden korunması da bizlerin sorumluluğundadır.”

KAYITSIZ KALAMAYIZ

“Son günlerde ardı ardına karşımıza çıkan çocuklara yönelik alçakça saldırılarla ilgili haberler bizi bu sorumluluklarımız konusunda düşünmeye yöneltmelidir. Her ne kadar genellikle istismar sözüyle ifade ediliyorsa da çocuklara yönelik bu alçaklıklar istismar değil, alenen izmihlaldir, toplumumuzu çöküşe götürecek birer dinamittir, alçaklıktır. Böyle bir duruma asla kayıtsız kalamaz, göz yumamayız.”

EN AĞIR CEZA VERİLECEK

“Çocuklar konusundaki hassasiyetimizi mutlaka eğitimden yasaların uygulanışına kadar her düzeyde ortaya koymak mecburiyetindeyiz. Bakanlar Kurulu’nda, bu meseleyi detaylı şekilde ele aldık. Gerek kanunların kendilerinde, gerek uygulamada olan boşlukların giderilmesi, gerek ailelerden okula kadar tüm kanalları kullanarak bu konudaki bilincin artırılması hususunda bir çalışma başlattık.”

KOMİSYON ÇALIŞMAYA BAŞLADI

“Konuyla ilgili 6 bakan arkadaşımız hemen çalışmaya başladılar. Bu heyetimiz çok kısa süre içerisinde yaptıkları değerlendirmeler ışığında geliştirecekleri çözüm tekliflerini Sayın Başbakana ve şahsıma getireceklerdir. Ardından meseleyi ilk Bakanlar Kurulu’nda tekrar görüşüp idari tedbirleri ve yasal düzenlemeleri derhal hayata geçireceğiz. Burada caydırıcı olması bakımından en ağır cezai müeyyide neyse kesinlikle alınacaktır.”

Gereken neyse yapılacak

“Kimyasal hadıma bakışınız nasıl?” sorusu üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu konularla ilgili olarak aklımıza, aklınıza ne geliyorsa, bunların hepsinin bilimsel anlamda çözüme kavuşturulması çok çok önemli. Buna malum kastrasyon deniliyor. Bu tür bir uygulama veya çok daha farklı bir şekilde cezai müeyyide. Yapılması gereken ve caydırıcılığı konusunda önem taşıyan ne ise bunu bizim yapmamız şart. Bu gerekiyor” cevabını verdi.


Boğazına yağlı urgan dolanmalı

MHP lideri Devlet Bahçeli de dünkü grup toplantısında çocuk istismarına yönelik sert tepki gösterdi. “Söylemeye dilimin varmadığı, anlatmaya gücümün ve takatimin yetmediği en rezil, en çarpık, en menfur suçlar kadınlara, bebeklere, çocuklara karşı işlenmiş ve işlenmektedir” diyen Bahçeli, şunları söyledi: “Müslüman Türk milletinin içinden hasbelkader çıkmış sapıkların çocuklarımıza, kadınlarımıza kıymaları, onların hayatlarını zindana çevirmeleri hepimiz adına utanç vericidir. Bu da bir beka sorunudur, üstesinden gelinmesi mecburiyettir.”

SÜBYANCI ŞEREFSİZLER HASMIMIZDIR

“Sapıklara asla müsamaha gösterilmemelidir. Ve de bunlara hayat haram edilmeli, günyüzü ise ilelebet karanlığa dönüştürülmelidir. Anlaşılan odur ki, kadına yönelik şiddeti durdurmak, çocuklara yönelmiş saldırıları engellemek için yapılmış yasal düzenlemeler şu ana kadar sonuç vermemiştir. Şiddet devam etmektedir. Kim ki, çocukların hakkını, hukukunu inkar ve imha etmeye kalkıyorsa ya anasından doğduğuna pişman edilmeli ya da kurulacak bir darağacında boğazına yağlı urgan dolanmalıdır. Kim olursa olsun, sübyancı şerefsizler iki cihanda da hasmımızdır.”

#Cumhurbaşanı Erdoğan
#Devlet Bahçeli
#Çocuk İstismarı
6 yıl önce