|

İstismarcı hadım edilecek

Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, çocuklara yönelik cinsel istismarı önlemek üzere kurulan komisyon çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Çalışma kapsamında cezalar arttırılmakta, caydırıcılık yükseltilmekte. Halk arasında ‘hadım’ olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmakta” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/03/2018 Salı
Güncelleme: 02:41 - 6/03/2018 Salı
Yeni Şafak
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanan Bakanlar Kurulu sürerken, Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Cinsel istismara yönelik düzenlemeye ilişkin bilgi veren Bozdağ, çalışma kapsamında cezaların ve dolayısıyla caydırıcılığın arttırılacağını söyledi. Bozdağ, şunları kaydetti:

“Her yıl risk araştırmaları yapılacak, haritalar çıkararılacak. Halk arasında hadım olarak bilinen konu yasal dayanağa kavuşturulmakta. Mağdur hakları konusunda yeni bir yasal düzenleme yapılacak. Adalet Bakanlığı bu konuda çalışma yürütüyor. Cezaların caydırıcılığı suçların işlenmesini önlemede etkiye sahip. Ama ceza suçtan sonra devreye giriyor, bir çocuğumuz mağdur hale geliyor. O cezanın verilmiş olması mağduriyeti ortadan kaldırmıyor.

KORUYUCU TEDBİRLER

Hükümet olarak bir yandan cezaları artırarak caydırıcılığı yükseltirken öte yandan çocuklarımızın tuzağa düşmeden önce onları koruyucu tedbirlerin üzerinde durmamız önemlidir. Burada ailelere, MEB’e, STK’lara, medyaya, üniversitelere, Diyanet’e büyük görevler düşüyor. Bu alanda bir seferberlik bilinciyle hareket edilmesi çok önemli. Burada çok geniş kapsamlı bir adım atılacak.

PSİKOTEKNİK İNCELEME

Nerede risk varsa oralara özel çalışmalar yapılacak. Bu tür eğilimi olan kişilerin bazı mesleklerde çalışması yasaklanacak. Bazı mesleklere girecek kişilerle ilgili psikoteknik incelemeler yapılacak. Bunun gibi çok tedbir var ama bunların hepsini buradan paylaşamıyorum. Bu konuda hükümetimiz kararlıdır. Bu suçları işlemiş olan kişilerin çocuklarımızın bulunduğu alanlara yakın ikamet etmesi ve yaklaşması yasaklanacak.”

YARISI KONTROL ALTINDA

Zeytin Dalı Harekatı’na ilişkin de bilgi veren Bozdağ, “Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 2 bin 795 terörist etkisiz hale getirildi. Bugüne kadar 112’si köy, 30’u kritik nokta olmak üzere toplam 142 bölge kontrol altına alınmıştır. Harekat bölgesine aid alanın yarısına yakını kontrol altına alındı. Harekat planlandığı şekilde devam ediyor” dedi.

EN ETKİN MÜCADELEYİ BİZ VERİYORUZ

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’nin güvenlik riskleri nedeniyle kapatılmasının doğru bir karar olduğunu vurgulayan Bekir Bozdağ, “ABD istihbarat bilgilerini paylaşmış ve güvenlik güçlerimiz gereken adımları atmıştır. Sadece ABD Büyükelçiliği’ne yönelik değil güvenlik güçlerimiz tüm yurtta teyakkuz halindedir. Güvenlik tedbirleri arttırılmıştır. Türkiye DEAŞ terör örgütünün saldırılarından en fazla zarar gören üçüncü ülkedir. DEAŞ ülkemizde 20 saldırı gerçekleştirmiş, 310 kişi hayatını kaybetmiş, 967 kişi de yaralanmıştır. Türkiye DEAŞ ile en etkin mücadeleyi yürüten ülkedir” diye konuştu.

İade talebimizi cuma günü ilettik

PYD eski eş Başkanı Salih Müslüm’ün Almanya’dan geçici tutuklama ve iadesi için girişimlerde bulunulduğunu belirten Hükümet Sözcüsü Bozdağ, “Salih Müslüm’ün serbest bırakılması sürecini takip ettik. Çekya hükümeti Avrupa suçluların iadesi sözleşmesine aykırı davrandı. Terör örgütüne destek verecek bir karar çıktı. Salih Müslüm’ün Almanya’ya gideceği bilgileri ulaşınca iade talebi Dışişleri Bakanlığı vasıtasıyla Almanya makamlarına cuma günü

iletildi. Bu konuda Alman yetkililerinin tedbir alması gerekiyordu ama maalesef uygulamadılar. Almanya aramızdaki ilişkiye uymadı. Almanya’yı dürüst davranmaya davet ediyoruz. PKK, PYD, YPG ve Türkiye’nin aleyhine faaliyette bulunan FETÖ, DHKP-C gibi terör örgütleri Almanya’da çok büyük bir rahatlıkla faaliyette bulunmakta, para toplamakta, toplantı ve gösteri yapmakta, terörist devşirmektedirler, Türkiye’nin aleyhine her tür çalışmayı yapmaktadırlar. Bunu Türkiye’nin kabul etmesi mümkün değildir” dedi.

  • Takas söz konusu değil
  • İki Yunan askerinin takas edileceği iddialarına da sert tepki gösteren Bozdağ, “Yunanistan’dan Türkiye sınırını geçen iki askerin Türkiye’de tutuklanması hususunda ne Yunanistan hükümeti Türkiye’den bir takas talebinde bulunmuştur ne de Türk hükümeti Yunanistan’dan bir takas talebinde bulunmuştur. Böyle bir şey yok. Bu askerler askeri casusluk suçlarından adli soruşturmaya tabi tutulmuştur. Bunların takas konusu yapılması söz konusu değil. Darbeci askerlerin iade edilmesi Türkiye’nin haklı olduğu bir konu. İkisi ayrı şey. Bunların biz Yunanistan tarafından yerine getirilmediğini düşünüyoruz” dedi.

CHP yenilgiye bahane arıyor

CHP’nin diğer siyasi partileri “seçim güvenliği” konusunda ziyaret etmesini de değerlendiren Bozdağ, “Türkiye’nin en iyi yaptığı işlerin başında seçim gelir. Türkiye’de hilenin olmadığı yer seçimdir. Türkiye’de kim ‘Sandıkta hile yapılıyor’ diyorsa bilin ki kaybetmiş, kaybetmesine bahane arıyor. Şimdiden anamuhalefet partisi 2019 seçimlerindeki kaybına bahane arayışı içerisindedir” dedi.

#Bekir Bozdağ
#Yasa
#İstismar
6 yıl önce