|

İsveç’e kaçıyorlar!

15 Temmuz sonrası yurt dışına kaçan FETÖ’cü hainlerden 176’sının İsveç’e gittiği ortaya çıktı. Ülkeye iltica başvurusunda bulunan FETÖ’cülerin durumunun henüz belirsiz olduğu öğrenilirken, İsveç Göçmenlik Ofisi iltica başvurusu reddedilen kişilerin Türkiye’ye gönderilmemesine karar verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/10/2016 Cuma
Güncelleme: 21:32 - 6/10/2016 Perşembe
Yeni Şafak

15 Temmuz'daki hain darbe girişiminin ardından Türkiye'den kaçan ve Avrupa ile ABD'ye kaçan FETÖ'cülerden 176'sının İsveç'te olduğu ortaya çıktı. Ülkenin önde gelen gazetelerinden SVD'nin İsveç Göçmenler Ofisi rakamlarına dayandırdığı haberine göre, son iki ayda Türkiye'den İsveç'e gelip iltica edenlerin sayısı 176. Gazete, iltica için başvuran bu 176 kişinin darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ terör örgütüyle bağlantılı olduğunu da vurguladı.



DURUMLARI ŞİMDİLİK BELİRSİZ


Darbe girişimi sonrası İsveç'e kaçarak iltica için başvuran Today's Zaman eski Ankara Temsilcisi Abdullah Bozkurt'un demeçlerine de yer veren gazete, ilticacıların durumunun belirsiz olduğunu yazdı.



İADE EDİLMEYECEKLER


Öte yandan Göçmenlik Ofisi, iltica başvurusu reddedilen FETÖ bağlantılı kişilerin Türkiye'ye gönderilmemesine karar verdi. Ofis, 15 Temmuz darbe girişiminden üç gün sonra aldığı, ancak kamuoyuna daha sonra duyurduğu kararı uyarınca, FETÖ'yle somut bağlantıları bulunan Türk ilticacıların, başvuruları reddedilmesine karşın ülkede kalmalarına izin verileceği belirtildi.


#FETÖ
#15 Temmuz
#İltica
8 yıl önce