|

İttifak milli herkese açık

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, cumhur ittifakı ile ilgili olarak “Bu ittifaka katılmak isteyen siyasi partiler kendilerine tanınan şartlar altında girebilirler. Bir oy bir oydur. İttifak milli muhafazakar herkese açıktır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/03/2018 Perşembe
Güncelleme: 08:20 - 1/03/2018 Perşembe
Yeni Şafak
​MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın
​MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın

MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın, cumhur ittifakıyla ilgili açıklamalar yaptı. Yalçın şunları söyledi: “İki partinin yürüttüğü bir süreçtir. Cumhuriyet tarihinde 3. dönemi 2 parti inşa ediyor. 1920-1946 arası ilk dönem. 1946-2019 arası çok partili dönem. 2019 sonrasında da cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi ile üçüncü dönem. Bu süreci iki parti inşaa ediyor. Kurucu irade iki partidir.”

BİR OY BİR OYDUR

“Bu ittifaka katılmak isteyen siyasi partiler kendilerine tanınan şartlar altında girebilirler. Bir oy bir oydur. İttifak milli muhafazakar herkese açıktır. Diğer partiler de bu ittifaka girmek istiyorsa, temsilde adaletin bir fırsatı olarak ilgili partilerin listelerinden girebilirler. 0.6, 0.7’lik partiler var. Bunlar da girebilir. Ama iki parti ittifak sürecini oluşturmuş. Çok önemli bir değişim gerçekleştiriyorsunuz. Siyasi riskleri göze alıyorsunuz. Onlar da buyursunlar katılsınlar. BBP ve SP gibi partilere listelerde yer almalarının yolu açıldı. İttifaklara yasal yolu açmak niye eşitliğe aykırı olsun. Sadece AK Parti ve MHP’ye tanınmış bir hak değil. CHP de ittifak yapabilir.”

#Semih Yalçın
#MHP
#İttifak
6 yıl önce