|

İttifak ruhu kılavuzda

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve MHP lideri Bahçeli’nin Cumhur İttifakı hassasiyeti, adaylar için hazırlanan seçim kılavuzuna da taşınıyor. AK Parti’nin adaylara yönelik hazırlıklarını sürdürdüğü kılavuzda ‘gönül belediyeciliği’, ‘çevre hassasiyeti’ gibi öneri ve tavsiyelerin yanı sıra Cumhur İttifakı ilkelerine uygun adım atmaları istenecek.

Fazlı Şahan
04:00 - 19/01/2019 Cumartesi
Güncelleme: 02:46 - 19/01/2019 Cumartesi
Yeni Şafak
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan
Devlet Bahçeli ve Recep Tayyip Erdoğan

AK Parti bir taraftan adaylarını açıklamayı sürdürürken bir yandan da 31 Mart’ta daha başarılı olunması için atılacak adımları belirliyor. Her seçim öncesinde olduğu gibi bu seçim hazırlıkları kapsamında adayların dikkat etmesi gerekenler konusunda kılavuz hazırlanıyor. Taslağa son şeklini ise Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan verecek.

Taslak halindeki aday kılavuzunda adayların dikkat etmesi gereken hususların altı çizilecek. Özelikle vatandaşlara güler yüzlü olunması, onların sorunlarına kulak verilmesi, onlarla olumlu ilişkiler kurulması tavsiye edilecek.

TARTIŞMALARDAN UZAK DURUN

  • Adaylardan gereksiz tartışmalardan kaçınması istenirken, kullanılacak materyallerde çevrecilik vurgusu da dikkat çekecek. Adayların seçimler boyunca çevreyi kirletecek materyallerden uzak durmaları, özellikle de plastik materyal kullanmamaları önerilecek. Adayların çevre ve gürültü kirliliğine özen göstermeleri de istenecek.

TÜM KESİMLERE HİZMETLERİ ANLATIN

Adaylardan AK Parti’nin “gönül belediyeciliği” ilkelerine uygun adımlar atması talep edilirken, çalışmalar sırasında toplumun tüm kesimlerine ulaşılarak AK Parti’nin hizmetlerinin anlatılması istenecek. AK Parti’nin gönül belediyeciliği kapsamında ortaya koyduğu hizmetler ve bundan sonra yapılacak projeler detayları ile kamuoyu ile paylaşılması önerilecek.

  • Cumhur İttifakı hassasiyeti de adaylara yönelik hazırlanan kılavuzda yerini alacak. Seçim çalışmaları sırasında Cumhur İttifakı'nın ruhuna uygun hareket edilmesi konusunda adaylar uyarılacak. Seçim çalışmaları sırasında teknolojinin yeniliklerinden de etkin şekilde yararlanılması da vurgulanacak. Kılavuz tüm adayların açıklanması sonrasında adaylara ulaştırılacak.
#AK Parti
#MHP
#Cumhur İttifakı
#Kılavuz
5 yıl önce