|

‘İyi ki teslim olduk’

Şırnak’ta güvenlik güçlerine teslim olan PKK’lı 3 kadın teröristten ikisi, TSK tarafından Suriye’nin Afrin bölgesinde gerçekleştirilen Zeytin Dalı Harekâtı başta olmak üzere başarılı operasyonların terör örgütü üzerinde nasıl çöküntüye neden olduğunu anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/06/2018 Cuma
Güncelleme: 02:30 - 8/06/2018 Cuma
Yeni Şafak
3 terörist yaşamayı seçti
3 terörist yaşamayı seçti

Son 6 ayda 41 teröristin etkisiz hale getirildiği, 103’ünün de teslim olduğu Şırnak’ta güvenlik güçlerine sığınan PKK’lılar, yaşamayı seçtikleri için oldukça mutlu. Suriye ve Irak’ta örgüt içinde bulunan ve önceki gün G.K. (24) ve Z.E. (24) ile birlikte güvenlik güçlerine teslim olan PKK/PYD’li G.B. (18), “4 yıldır örgüt içindeydim. Örgüt Afrin’de büyük bir kırılma yaşadı. Kaybetme korkusu var. Çünkü herkes biliyor ki artık kaybedecekler. Afrin sürecinden sonra örgüt büyük bir kırılma ve çökme yaşadı, bundan sonra da düzeleceğini sanmıyorum” dedi. Teslim olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden G.B, “Gelmek isteyenlere gelmelerini öneriyorum, kesinlikle hiçbir tereddütte bulunmasınlar” ifadesini kullandı.

GÜZEL BİR DUYGU

3 yıldır PKK/PYD’li G.K. ise şunları söyledi: “Örgüt Afrin’de büyük bir darbe yedi. Türk devletinin gücünü gördükten sonra insan her şeyin farkına varıyor. PKK maddi-manevi büyük zarara uğratıldı. Silah olsun, lojistik olsun, ölüler olsun. Hemen hemen 2 bine yakın ölü bulundu. Afrin hamlesinden sonra birçok insanda netlik oluştu. Teslim olduktan sonra gerçekten bize çok samimi bir şekilde davrandılar. Çok etkilendim, böyle beklemiyordum. Yeni bir yaşam veriyorlar. Kaldığın yerden her şeye devam ediyorsun. Güzel bir duygu, iyi ki teslim olmuşum diyorum.”

#PKK
#Terörist
#Teslim
6 yıl önce