|

izdivaç kurbanları

Elemanlarını evlendirmek için katolog hazırlayan FETÖ’nün izdivaç ablalarından birinin Avukat Özge Elif Hendekçi olduğu ortaya çıktı. ByLock üzerinden izdivaç bağlantıları kuran Hendekçi’nin, evlenilecek kızlardan ‘Kurban’ diye bahsettiği belirlendi. 2015 yılında yapılan yazışmalara göre, erkekler 1987 doğumlu kızları “evlenmek için büyük” buldu ve daha genç adaylar istedi.

Yeni Şafak
04:00 - 25/08/2017 Cuma
Güncelleme: 08:32 - 25/08/2017 Cuma
Yeni Şafak
Özge Elif Hendekçi
Özge Elif Hendekçi

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruşturmada şüpheli avukat Özge Elif Hendekçi’nin ByLock yazışmaları, FETÖ’nün kadınlara bakış açısını ortaya koydu. Örgüt içerisinde kadın üyelerin izdivaçlarından sorumlu abla olduğu belirlenen Hendekçi’nin yazışmalarında “evlenecek kızlara” yönelik skandal ifadeler yer aldı.

DAHA GENÇ KIZ OLSUN!

İzdivaç ablası Hendekçi’nin yazışmalarına göre, evlenmesi planlanan bir kız örgüt içinde “kurban” olarak kodlandı. 2015 yılında yapılan yazışmalarda 1987 doğumlu kızlar için “büyük” olarak değerlendirildiği, evlenecek FETÖ’cü erkeklerin daha genç kızları istediği belirlendi.

92 DOĞUMLULAR
TEK TÜK GELİYOR

Zekiye D. isimli bir örgüt üyesinin ByLock aracılığıyla Hendekçi’ye yolladığı mesajlarda 1987 doğum olduğu için istenilmeyen bir kıza “başını açması durumunda” yeni bir aday bulunabileceği yer alıyor. Zekiye D. mesajında şunları yazdı: “Merhaba Özge, mahalleden kimse yok Konya’da olan biri var. Sana bahsettiğim vardı ya o küçük. Kız büyük, 1987 doğumlu değilmiydi o? Çocuk ‘birkaç yaş küçük olsa’ diyor. Zamanın şakirdi işte. Başını açarsa ve maddiyat önemli değil derse birime sorabilirim. Onlarda en büyük yaş için 1987 doğumluları söylüyorlar. Tek tük geliyor, onlarda 1992 doğumlu.”

BAŞINI AÇMAZ AMA İZDİVACI ÖNEMLİ

Avukat Hendekçi’nin Seher K. isimli örgüt mensubuna gönderdiği mesajda ise evlenmek isteyen bir kızı ‘Kurban’ olarak nitelendirdiği görülüyor. Hendekçi’nin mesajda “Sana bir kurban gönderiyorum. Hamide Y. Memleketi Van. Van’da avukat. Arap, Kürt kökenli. Diğer bilgileri yollayacağım. 28 yaşındaymış. Boy, kilo, resim ayrıntısını yollayacağım. Abla bu arkadaşı bölgeye versen. Başını açmaz ama izdivacı önemli. Ailesi bastırıyormuş. Dışarıdan biri olsun istemiyor. Meslek fark etmez. Hoş bir arkadaş, vazife yapmış” dediği tespit edildi.

ESMER OLURSA İYİ OLUR

Hendekçi’nin ismi belirlenemeyen bir ByLock kullanıcısına yazdığı mesajda ise evlenmek isteyen kızın esmer bir erkek istediğini karşısındaki kişiye aktardığı görüldü. Hendekçi yazdığı mesajda, “Erzincanlı 4 kardeşler. Hukuk mezunu. 1.57 boy 48 kilo. Doğulu, Kürt olabilir. Sıkıntı yok. Başörtüsü açılması gerekiyorsa olur. ‘Yurtdışında yaşayabilirim’ dedi. Esmer olsa iyi olurmuş. ‘İlla kriter istenirse bu olsun’ dedi” ifadeleri kullanıldı.

KIZI BEĞENMEMİŞLER

Hendekçi’nin bir diğer ByLock konuşmasında ise örgüt üyesi dönemin Şırnak Uludere İlçe Emniyet Amirliği’nde görevli komiser Emre Durak’la yaptığı izdivaç görüşmesine ait veriler yer alıyor. Görüşmede komiser Durak, “Abla Samet abi olumsuz döndü. Metin Güneş için yazılacak. Ahmet abinin haberi var” ifadelerini kullanarak Samet isimli örgüt üyesinin avukat Hendekçi’nin önerdiği kızla izdivaç teklifinin olumsuz sonuçlandığı yer alıyor.

KADERİN BENİM İÇİN YAZDIĞINI YAŞADIM

Hendekçi’nin, Zekiye D. ile yaptığı başka bir yazışmada ise örgüt üyelerinin birbirleriyle izdivaç yapmasını teşvik ederken kendisiyle ilgili yapılan bir izdivaç teklifinin olumsuz sonuçlandığı yer alıyor. Hendekçi bu konuyla ilgili örgüt üyesi Zekiye D.’ye şu satırları yazıyor: ‘Ben gayet sabırlıydım. Hilal ablayla da görüştüm. Görüşerek hareket ettim. Benim için gözyaşı dökenleri ezip geçmedim. Kaderin benim için yazdığını yaşadım. Sana referans olmam bundan sonra deyip Allah’ın hükmünü unutanlara dedim. Kader birşeye hükmetmişti ve siz bunun önüne geçmeye çabaladınız.”

#FETÖ
#15 Temmuz
#İzdivaç
7 yıl önce