|

Jean Monnet Bursu ile Avrupa'da eğitim imkanı

Avrupa Birliği Bakanlığı, uyguladığı Jean Monnet Burs Programı ile 2016-2017 akademik yılında 170 öğrenciye AB üyesi ülkelerde, "AB müktesebatı ile ilgili konularda" yüksek lisans ve araştırma programlarına katılma imkanı tanıyacak.

Yeni Şafak
15:09 - 5/02/2016 Cuma
Güncelleme: 13:13 - 5/02/2016 Cuma
AA

Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, "Katılım Öncesi AB Mali Yardımı" kapsamında finanse edilen ve bakanlık tarafından uygulanan burs programı duyurusunun dün yayımlandığı hatırlatıldı.



Burs programı için başvuruların 4 Nisan'da sona ereceği vurgulanan açıklamada, program ile Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne tam üyelik hedefi çerçevesinde, AB alanında uzmanlaşmış kişi sayısının artırılması ve müktesebatın etkin bir biçimde uygulanabilmesi için gerekli idari kapasitenin oluşturulmasının amaçlandığı ifade edildi.



Bugüne kadar burstan yaklaşık 2 bin kişinin faydalandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:



"Jean Monnet Burs Programı ile 2016-2017 akademik yılında 170 kişiye AB üyesi ülkelerde AB müktesebatı ile ilgili konularda yüksek lisans öğrenimi görme ve araştırma programlarına katılma imkanı sunulacaktır. 2016-2017 akademik yılında 170 bursiyere toplam 7,3 milyon avro tutarında burs sağlanacaktır. Burs kapsamında süresi en az 3, en fazla 12 ay olan akademik çalışmalar desteklenmektedir. Programdan kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşu çalışanları, üniversitelerin akademik ve idari personeli ile lisans son sınıf, yüksek lisans ve doktora öğrencileri faydalanabilmektedir."

#Avrupa Birliği Bakanlığı
#Jean Monnet Burs Programı
#Avrupa
#eğitim
#burs
8 yıl önce