|

'JeansBiri' için tutuklama talebi

FETÖ'ye yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alınan "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.

Yeni Şafak
15:04 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 16:00 - 22/11/2016 Salı
AA
'JeansBiri' Gaziantep'te yakalandı
'JeansBiri' Gaziantep'te yakalandı

Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında, sosyal medyada "Aksilahlanma" etiketini açarak kampanyaya dönüştürdüğü ve örgüt lehine faaliyette bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alınan "JeansBiri" adlı Twitter hesabının sahibi Ahmet Kemal A, "silahlı terör örgütüne üye olmak" suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk edildi.



İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, ''JeansBiri'' adlı Twitter hesabından "Aksilahlanma'' etiketi açılması ve kampanyaya dönüştürülmesine ilişkin ihbar üzerine başlatılan soruşturma kapsamında, Gaziantep'te 27 Ekim'de gözaltına alınan ve İstanbul'a getirilen Ahmet Kemal A, emniyetteki işlemlerinin ardından Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'na getirildi.



Burada soruşturmayı yürüten savcılığa ifade veren şüpheli Ahmet Kemal A, ''silahlı terör örgütüne üye olmak'' suçundan tutuklanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.



Savcılığın sevk yazısında, şüpheli Ahmet Kemal A'nın örgüt lehine sosyal medyada faaliyet gösteren ''JeansBiri'' mahlaslı hesabını açan kişi olduğu, bu hesap üzerinden FETÖ lehine faaliyetlerde bulunduğu belirtilerek, hesaptan son olarak "Aksilahlanma" şeklinde TAG açıldığı kaydedildi.



Yazıda, "Her ne kadar hesabın kendi adına olmadığını belirtse de şüphelinin gözaltına alınmasına müteakip herhangi bir paylaşımın olmadığı, bu aşamadan sonra görüştüğü insanlara hesabının şifresini verip paylaşabilme ihtimalinin olduğu'' ifade edildi.



Şüphelinin, Bursa'daki FETÖ soruşturması kapsamında aranan Fatih Aytuğ ile yakalandığı esnada yüklü miktarda nakit paranın ele geçirildiği aktarılan yazıda, şüpheliyle birlikte ele geçirilen çok sayıda dijital malzeme üzerindeki incelemenin sürdüğü belirtildi. Yazıda, bu nedenlerle şüpheli Ahmet Kemal A'nın tutuklanması talep edildi.



Cumhuriyet gazetesi soruşturması ile birleşti


Bu arada, şüpheli Ahmet Kemal A. hakkındaki dosya, Cumhuriyet gazetesi yönetici ve yazarları hakkında "PKK/KCK ve FETÖ/PDY'ye müzahir oldukları" iddiasına ilişkin yürütülen soruşturma ile birleştirildi.



Birleştirmeye "Cumhuriyet gazetesinin 22 Ekim tarihli nüshasında manşetten 'Ak Silahlanma Provokasyonu' başlıklı haberin yayımlanması, bu haberin kaynak olarak 'JeansBiri' adlı Twitter kullanıcısına dayandırılması, bu haberden önce 'Aksilahlanma' şeklinde TAG açan şüphelinin 'silahlı terör örgütü üye olmak' suçundan 27 Ekim'de gözaltına alınması" gerekçe gösterildi.



'JeansBiri' Gaziantep'te yakalandı

#FETÖ
#JeansBiri
#Aksilahlanma
7 yıl önce